Suomalainen maalivahtilupaus hätkähdytti NHL-piirejä – yritti välittömästi poikkeuksellista temppua: "Aina, kun paikka tulee"

Kaapo Kähkönen, 23, nousi suomalaisten kiekkoseuraajien tietoisuuteen viimeistään vuoden 2016 nuorten MM-kotikisoissa, jolloin hän toimi Suomen viimeisenä lukkona kultamatkalla. Talvella Kähkönen sai tililleen NHL-debyytin. Ja heti tämän jälkeen hän yritti poikkeuksellista temppua.

NHL:ssä maalivahtien tekemät maalit eivät ole aivan arkipäivää. Toki, Pekka Rinne onnistui kyseisessä tempussa tällä kaudella. Mutta muuten on ollut hiljaisempaa.

Kähkösen kohdalla iso tekijä tulee siitä, että hän yritti maalintekoa NHL-uransa toisessa ottelussa.

– Aina pitää yrittää, kun paikka tulee. Harmi, kun meni vähän ohi, Kähkönen naurahtaa jälkikäteen MTV Urheilulle.

Yritys näkyy alta tai täältä.

Suomalaistulokkaan päättäväisyys hätkähdytti NHL-piirejä. Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau yllättyi tempusta.

– Johdimme 3-2 ja hän yritti tehdä maalin, Boudreau ihmetteli.

Kähköselle maalinteko on tuttua puuhaa. Muutama vuosi takaperin hän iski pelivälineen verkon perukoille Mestis-seura TUTOn riveissä.

Tulevaisuudessa hän aikoo olla myös NHL-maalintekijä.

– Uutta matoa koukkuun, Kähkönen nyökyttelee päätään.

Valinta ja kysymyksiä

Kähkönen on pelannut tällä kaudella viisi NHL-ottelua. Tämän lisäksi hän on loistanut AHL:ssä.

23-vuotias Kähkönen on ensimmäinen suomalaismaalivahti ikinä, joka on valittu AHL:n tähdistökentälliseen.

Kaiken päälle hänet valittiin tänään tiistaina AHL:n kauden maalivahdiksi.

– Tiesin, että kausi meni nappiin. Jos en osannut odottaa valintaa, niin ei se suurena yllätyksenä myöskään tullut. Ehkä muille nimitykset ovat tärkeämpiä, mutta itselle isoin juttu on se, että tietää pelanneensa hyvin. Se riittää.

Juuri nyt Kähkönen on Suomessa, jossa hän odottaa komentoja. Hänen kautensa saattaa jatkua vielä Minnesota Wildin NHL-miehistön mukana.

– En tiedä, että miten siellä meinataan tehdä. Laajentavatko he kokoonpanoja mahdollisia pudotuspelejä ja runkosarjan loppua varten, vai mitä. He (Wild) saattavat ottaa ylimääräisiä pelaajia mukaan, mahdollisten loukkaantumisten tai sairastumisten takia. En tiedä. Minulla ei ole viimeistä tietoa tuosta, Kähkönen pyörittelee.

Kauden mahdollisen jatkumisen lisäksi kysymysmerkkejä aiheuttaa myös sopimuspuoli.

Kähkösen nykyinen kontrahti päättyy tähän kauteen, eikä hän ole tehnyt jatkoa Wildin kanssa.

– Keskusteluja on käyty ilmeisesti aika vähän. Veikkaan, että tämä nykyinen tilanne (koronaviruspandemia) sekoittaa vähän jokaisen tilannetta, jolla sopimus on loppumassa. 

– Mutta jos pelaajia kutsutaan takaisin, niin se meinaa sitä, että kautta on tarkoitus jatkaa. Silloin myös tuo sopimuspuoli venyy edemmäs.

Kähkösen mukaan hän haluaisi jatkaa Wildissa. 

– Se on mieluisa paikka. AHL:ssä vietetyt vuodet ovat olleet hienoja ja nyt sain ensimmäiset pelit NHL:n puolella. Mikäs siinä olisi jatkaessa, Kähkönen toteaa.

Lisää Kähkösen ajatuksia illan Tulosruudussa kello 22.25.

Lue myös:

    Uusimmat