Nuorten Leijonien poikkeuksellinen valmistautuminen luo omat haasteensa – "Ei varmasti tule olemaan täydellistä"

Nuoret Leijonat ovat valmistautuneet rajoitetuissa olosuhteissa tapaninpäivänä käynnistyviin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin. Päävalmentaja Antti Pennanen ei odota joukkueen pelin olevan täydellistä heti avausvaihdoista lähtien.

Nuorten Leijonien valmistautuminen Edmontonissa ja Red Deerissä järjestettäviin MM-kisoihin ei ole ollut kaikista tyypillisin. Tiukkojen koronarajoitusten keskellä elävä joukkue pelaa ennen kisoja vain yhden harjoitusottelun, kun Suomi kohtaa torstaina USA:n.

Pennanen pyrkii ottamaan ainoasta harjoitusottelusta kaiken mahdollisen tiedon pelaajistaan.

– Pelit ovat aina hyviä siinä mielessä, että saat tietoa pelaajista, ja siitä miten he suorittavat kansainvälisellä tasolla. Pelin vaateet ovat vähän erilaisia kuin SM-liigassa, Pennanen toteaa etälehdistötilaisuudessa.

Nuoret Leijonat elävät kisojen ajan tiukassa koronakuplassa. Haasteista huolimatta valmistautuminen on sujunut toistaiseksi hyvin.

– Olemme harjoitelleet pari tuntia ja illalla kokoonnuttu ikään kuin iltanuotion ääreen puhumaan jostain muusta kuin jääkiekosta. Valmistautuminen näyttää hyvältä.

Suomi aloittaa varsinaisen kisaurakkansa tapaninpäivänä kohtaamalla Saksan. Pennanen toivoo näkevänsä kentällä joukkueen yhdessä sopimia asioita, vaikka täydellisyyttä hän ei suojateiltaan vielä odotakaan.

– Varmasti se, että innostuneisuus, työmäärä ja aktiivisuus näkyvät. Se on kuitenkin voittavan pelin pohja, että ollaan vahvoja kamppailuissa ja peli näyttää siltä, että ollaan töissä.

– Ei varmasti tule olemaan täydellistä, eikä sitä odotetakaan. Tuloksen puolesta riittävän hyvä. On totta, että haluamme pelillisestikin vähän rakenteita nähdä, että siellä näkyy oikeita asioita. Uskon, että onnistumme siinä, Pennanen vakuuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat