Näin Antti Pennanen kommentoi Nuorten Leijonien pahaa takaiskua – "Tämä tuli nopeasti"

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue koki pahan takaiskun aivan MM-kisojen alla, kun avainhyökkääjä Aatu Räty joutui jäämään pois matkasta. Nuorten Leijonien päävalmentajan Antti Pennasen mukaan Suomen valmennus joutuu nyt kovasti miettimään, että miten iso aukko paikataan.

Räty, 19, oli paperilla Suomen ykkössentteri, mikä kertoo paljon hänen arvostaan.

Rädyn poisjäännin taustalla ovat Jukureiden tuoreet koronahuolet.

Suomen joukkueen päävalmentajan Antti Pennasen mukaan hän sai tiedon Rädyn poisjäännistä tiistaina, joukkueen kokoontumisen yhteydessä.

Nuorten Leijonien joukkue matkustaa keskiviikkona Kanadan Edmontoniin.

– Hän on ollut erittäin hyvä meidän yhteisissä tapahtumissamme, ja hän on pelannut hyvin myös Liigassa. Tiedetään, että hän on lahjakas pelaaja. Samalla tiedetään myös se, että meillä on muitakin hyviä pelaajia tuossa. Häntä ei voi suoraan korvata samanlaisella pelaajalla, mutta meiltä löytyy vaihtoehtoja, millä pystymme täydentämään kokonaisuutta, Pennanen mietti MTV Urheilulle.

Se, miten Rädyn jättämä aukko tarkalleen paikataan, on vielä avoinna.

– On meillä jotain alustavia suunnitelmia ollut, mutta tämä tuli nopeasti, Pennanen myöntää.

– Varmaan lopulliset päätökset tehdään harjoituspelien jälkeen. En osaa vielä tarkasti sanoa, että miten hänet korvataan. Onneksi meillä on tuossa sentterilaiturivaihtoehtoja tarjolla.

Pennanen viittaa muun muassa KalPan Juuso Mäenpäähän ja HIFK:n Roni Hirvoseen.

– Jo joukkuetta rakentaessa otettiin huomioon se, että on hyvä olla pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan keskellä. Nyt se konkretisoitui, Pennanen sanoo.

Rädyn lisäksi myös Ässien Rami Määttä jäi ulos nuorten kisoista. Määttä ei päässyt mukaan, koska Ässien SM-liigajoukkue määrättiin karanteeniin. Toinen Ässät-puolustaja Aleksi Heimoniemi vältti karanteenin sairastettuaan tuoreeltaan koronan.

Uusina niminä mukaan lähtevät Ilveksen Karri Aho ja SaiPan Roni Karvinen.

Lue myös:

    Uusimmat