NHL-lupaus Aleksi Heimosalmi, 18, sairasti koronan ja vältti MM-takaiskun – "Yllättävän helpolla selvisin"

Porin Ässien puolustaja Aleksi Heimosalmi, 18, pääsi kuin pääsikin mukaan jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin. Vaikka Ässien liigajoukkue vedettiin karanteeniin, pystyy Heimosalmi matkaamaan Kanadan Edmontoniin. Miksi näin? Heimosalmi sairasti jo aiemmin syksyllä koronataudin.

Nuorten Leijonien MM-joukkue meni uuteen uskoon aivan kisojen alla, kun sekä Porin Ässien että Mikkelin Jukureiden joukkueet vedettiin karanteeniin koronatapausten vuoksi.

Sen sijaan Määtän joukkuetoveri Aleksi Heimosalmi, 18, lähtee kisoihin. Syy on se, että Heimosalmi ”on ollut tekemisissä viruksen kanssa”. Eli Suomeksi sanottuna hän sairasti jo aiemmin syksyllä koronan.

– Selvisin yllättävän helpolla siitä. Ei tainnut olla kuin päivä kuumetta, ja muuten oli aika lailla vain lieviä flunssaoireita, Heimosalmi kertoo.

Tällä kertaa koronasta oli edes jotain pientä apua, sillä Heimosalmi vältti sillä tuoreimman karanteenin.

– Se pelasti vähän, kun pääsin lähtemään reissuun, Heimosalmi huokaisee.

Parempaan päin Ässissä

Korona ei puraissut pahasti huippulupaavaa puolustajaa. Heimosalmi pääsi nopeasti täyteen pelikuntoon.

– Lievien oireiden jälkeen otin todella rauhassa, kun palasin harjoituksiin. Sairastelun jälkeen on tuntunut ihan normaalilta, Heimosalmi valaisee.

Ässien puolustaja oli tapetilla kesällä, kun Heimosalmi oli koko NHL:n varaustilaisuuden ensimmäinen suomalaisvalinta. Carolina Hurricanes poimi hänet toisen kierroksen alkupäässä vuorolla 44.

Sulavasti liikkuva ja kiekollisesti taitava puolustaja joutui kuitenkin taistelemaan MM-kisapaikastaan. Suomen puolustajatilanne kun oli poikkeuksellisen hyvä turnausta ajatellen.

Heimosalmi on pelannut tällä kaudella pelkästään miesten liigaotteluita.

– Olen pystynyt kehittämään peliäni ja tuoreeltaan olemme parantaneet myös koko joukkueen tasolla. Jos mietin henkilökohtaisesti, niin viimeiset liigapelit olivat todella jämäkkiä. Olen pystynyt pelaamaan yhä rohkeammin ja rohkeammin, Heimosalmi analysoi.

Heimosalmi väläytteli viime keväänä Yhdysvaltojen Texasissa pelatuissa jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa nakuttaen seitsemään otteluun tehot 2+6=8. Nuori puolustaja uskoo, että kevään kokemuksista on hyötyä myös Edmontonin turnauksessa.

– Jo keväällä pelattiin pienessä kaukalossa, niin tietää, millaista se peli on. Ratkaisujen täytyy olla nopeita, kun pelinopeus on toisella tasolla kuin liigakaukaloissa. Se oli isoin oppi.

Nuorten MM-kisat käynnistyvät tapaninpäivänä. Suomi kohtaa tuolloin Saksan.

Lue myös:

    Uusimmat