Nuorten Leijonien MM-kultamitalisti joutui yllätteän torjuntatöihin – SaiPan ratkaisija harmitteli: "Lukon nousu tasoihin oli meidän tyhmyyttämme"

SaiPan luottamieheksi rankkareissa jo viime kaudella valikoitunut laitahyökkääjä Ahti Oksanen nousi ratkaisijaksi torstaina Raumalla, kun lappeenrantalaiset kaatoivat Lukon voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 5–4. Oksanen, 25, onnistui yllättämään lukkovahti Lassi Lehtisen toisella yrittämällään, joukkueensa viidentenä laukojana.

– Maalin edessä oli ensimmäisellä kerralla niin paljon lunta, ettei kiekon kanssa kannata tehdä mitään ihmeellisiä liikkeitä. Päätin vetää vauhdista ja se kannatti, kertasi Oksanen suoritustaan.

SaiPa nousi ensimmäisessä erässä jo 3–0-johtoon ja Lukon maalissa aloittanut Oskari Setänen sai tehdä tilaa nuorten MM-joukkueen kolmosvahti Lassi Lehtiselle. Tämän piti alkuperäisen suunnitelman mukaan seurata ottelua musta puku päällä aitiosta, mutta kakkosvahti Pekka Tuokkolan loukkaantuminen jo alkuverryttelyssä pisti suunnitelmat uusiksi.

Lehtinen oli vaihtoaitiossa, kun Lukko punnersi kolmannen erän lopulla pelin väkisin jatkoajalle. Sekä Jakub Krejcikin 4-3 kavennus että Heikki Liedeksen 4-4 tasoitus syntyivät kotijoukkueen pelatessa ilman maalivahtia. Tasoitusmaalissa SaiPalla oli vielä yksi mies jäähypenkillä.

– Lukon nousu tasoihin oli vain ja ainoastaan meidän tyhmyyttämme. Ei vastustaja saisi tehdä kahta maalia ilman maalivahtia. Muutenkin peli passivoitui loppua kohden. Hallintaa on vaikea saada takaisin, kun se luovutetaan ensin vapaaehtoisesti naapurille, Ahti Oksanen ihmetteli.

SaiPan maalit varsinaisella peliajalla viimeistelivät Jonatan Tanus, Brenden Knichton (2) ja Tyler Morley. Voittajajoukkueen paras mies oli kuitenkin 32 kertaa kiekon eteen venynyt ja kaikki viisi Lukon yritystä voittolaukauskisassa torjunut maalivahti Frans Tuohimaa.