Nuorta miestä syytettiin entisten tyttöystäviensä useista raiskauksista – syytteet hylättiin

Käräjäoikeus hylkäsi miehen syytteet useista raiskauksista. 

Vuonna 1999 syntynyttä miestä syytettiin useista raiskauksista nuorena henkilönä, raiskauksista ja seksuaalisesta ahdistelusta Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Seksuaalirikosten epäiltiin tapahtuneen vuosina 2016-2021, ja uhrina oli kaksi miehen silloista tyttöystävää.

Käräjäoikeuden antaman tiedotteen mukaan vuonna 2016 miehen ollessa 17-vuotias hän oli seurustellut 16-vuotiaan tytön kanssa. Tyttö oli kertonut nuoren miehen pahoinpidelleen häntä ja pakottanut harrastamaan seksiä useita kertoja. Seurustelusuhteen päätyttyä tyttö oli kertonut miehen raiskanneen hänet syrjäisellä paikalla autossa. 

Rikosilmoituksen asiasta uhri teki neljä vuotta tapahtumien jälkeen. Autossa tapahtuneesta raiskauksesta hän kertoi poliisikuulustelussa viisi vuotta tapahtuman jälkeen. 

Vuonna 2019 20-vuotiaana mies seurusteli 17-vuotiaan tytön kanssa. Tyttö kertoi, että mies oli kolmella tapaamisella pahoinpidellyt häntä ja raiskannut hänet ainakin neljä kertaa kuristamisväkivaltaa käyttäen. Rikosilmoituksen uhri teki kymmenen kuukautta tapahtumien jälkeen. 

Tästä syystä raiskaussyytteet kaatuivat 

Käräjäoikeudella ei ollut aihetta epäillä, että kumpikin uhri olisi valehdellut tapahtumista. Käräjäoikeus ei kuitenkaan tuominnut miestä seksuaalirikoksista, koska sen mukaan uhrien kertomusten tueksi ei ollut esitetty riittävästi muuta näyttöä. 

– Raiskausten osalta oli jäänyt varteenotettava epäily ja syyte raiskausten osalta oli hylättävä, käräjäoikeuden tiedotteessa todetaan. 

Vuonna 1999 syntynyt mies sai kuitenkin yhdeksän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen ja 50 päiväsakkoa useista pahoinpitelyistä ja useista laittomista uhkauksista. Mies tuomittiin myös yhden vuoden ja kolmen kuukauden mittaiseen valvontaan. 

Pahoinpitelyrikoksissa ja laittomissa uhkauksissa oli kaksi uhria, joista toinen oli sama, jonka epäiltiin joutuneen myös miehen seksuaalirikosten uhriksi.  

Lue myös:

    Uusimmat