Mainos

Nuorison kiusaama sotaveteraani Armas, 96, nukkuu nyt yönsä hyvin – "Ei ole tarkoitus lannistaa nuoria"

Porvoossa nuorison häiriköinnin kohteeksi marraskuun alussa joutunut Armas Maasto on saanut yönsä hyvin nukuttua. Tytöt kävivät pyytämässä anteeksi jo tuolloin kuun alussa ja pojat nyt menneellä viikolla. 

96-vuotiaan Maaston avuksi marraskuun alussa rientänyt Tuomo Kankkunen kuulostaa puhelimessa pirteältä jo aamukahdeksalta.

– Sotaveteraaneillekin olen sanonut, että soittaa saa aina, vaikka kolmelta yöllä.

Ja nyt Kankkusella onkin hyviä uutisia. Nuorison kiusanteon kohteeksi joutunut Maasto on saanut yönsä nukuttua hyvin, ja nyt kiusanteossa käyneet pojatkin ovat käyneet pyytämässä anteeksi.

– Tapaaminen meni oikein mukavasti, Armas tarjosi pojille suklaatakin. Toisella oli vanhemmat ja pikkuvelikin mukana. Oli mukava seurata, miten lämpimästi Armas heitä tervehti.

– Armas sanoi tapaamisen jälkeen, että tämä asia on nyt loppuun käsitelty, eikä siitä tarvitse enää puhua.

Kankkunen korostaa, että hän puhuu asiasta julkisuudessa siksi, että haluaa levittää veteraanien lempeää elämänfilosofiaa. 

– Ei ollut tarkoitus painaa ja lannistaa näitä nuoria, vaan nostaa ja rohkaista. Minä uskon näihin nuoriin, ja veteraaneilta he saavat juuri sellaista hyvää elämänfilosofiaa. 

”Kohtuullisuus elämäntavoissa ja sivistynyt ajattelu”

Porvoon sotaveteraanien puheenjohtaja Kankkunen huokuu tyytyväisyyttä. Asia saatiin ratkaistua lempeästi, ketään rankaisematta.

– Veteraanipolven filosofialla: Kohtuullisuus elämäntavoissa ja sivistynyt ajattelu. Olisihan Armas voinut sanoa, että ei tänne kukaan tule, mutta niin vaan hän otti nuoret luokseen ja asia saatiin selvitettyä.

Kankkunen on kuullut tapauksesta paljon hyvää palautetta; mutta on mukaan mahtunut myös toisenlaistakin. Nuorisoa pitäisi palautteen mukaan ”ottaa niskasta kiinni ja vähän pyöritellä hangessa”.

– Olen sanonut, että mitä se auttaisi näitä veteraaneja tai näitä nuoria? Nämä ovat ihan tavallisia tyttöjä ja poikia olleet.

Poliisiltakin on tullut kiitosta: Nurmijärven uutisissa komisario Olavi Merihaara kiittää Kankkusta sanomalla, että ”turvallisuus ei voi olla yksin poliisin tehtävä”. 

Sotaveteraanien tarinoita nuorisolle

Kankkunen alkoi heti kiusanteon selvittyä suunnitella yhteistä hetkeä sotaveteraaneille ja nuorisolle. Nyt ensimmäinen tapahtuma onkin toteutumassa, kun sotaveteraanit pääsevät vierailemaan koulussa.

Tarkoituksena on myös saada järjestettyä tapaaminen nuorille ja veteraaneille Porvoon sotaveteraanihuoneella.

– Veteraaneilla on niin paljon tarinoita kerrottavanaan. Ja jos odotamme pari vuotta, ei ole enää ketään kertomassa.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.