Nuori nainen raiskattiin ravintolassa sulkemisajan jälkeen – tekijä pyysi koko ajan anteeksi

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 27-vuotiaan irakilaismiehen raiskauksesta kahden ja puolen vuoden vankeuteen. Mies oli raiskannut 19-vuotiaan naisen ravintolassa sulkemisajan jälkeen.

Teko tapahtui syyskuun alussa ravintola Kirkukissa Puhoksen ostoskeskuksessa Puotinharjussa.

19-vuotias nainen oli ollut tulossa kaupasta kotiinsa, kun hän käveli ravintolan ohi. Nainen tunsi ravintolan omistajan entuudestaan ja tämä oli pyytänyt naista liittymään seuraan. Nainen oli vienyt ostokset kotiinsa ja palannut ravintolaan kello 23:n aikaan.

Ravintolassa oli ollut neljä-viisi miestä ja nainen oli jutellut heidän kanssaan. Välillä oli käyty tupakalla.

Nainen meni vessaan

Nainen oli mennyt vessaan ja joku oli koputtanut oveen. Nainen pesi kätensä ja avasi oven. Sisään tunkeutui yksi seurueen miehistä, joka alkoi suudella. Nainen sai miehen työnnettyä pois, jolloin mies veti naisen toimistohuoneeseen, painoi lattialle ja raiskasi.

Nainen oli monta kertaa käskenyt miehen lopettaa, mutta tämä oli vain hokenut koko ajan ”anteeksi”. Nainen oli huutanut apua ja muun muassa jossain vaiheessa purrut miestä kasvoihin ja raapinut.

Tilanteen päätyttyä nainen oli tullut huoneesta ulos ja muut miehet olivat kysyneet mitä oli tapahtunut

Tekijä työskenteli ravintolassa kokkina.

Irakilaismies kiisti

Mies kiisti raiskauksen. Hänen mukaansa hän ei ikinä syyllistyisi tällaiseen. Miehellä ei ollut kertomansa mukaan oleskelulupaa, mutta hän oli nyt ollut kaksi vuotta Suomessa. Miehen mukaan Irakissa kukaan ei ymmärtäisi mitä olisi meneillään, ja jos hän palaisi sinne, hänet tapettaisiin.

Oikeus uskoi naisen kertomusta, jota tukivat heti tapahtuman jälkeen lääkärintarkastuksessa havaitut vammat.

Miehellä oli kasvoissa sellaisia vammoja, joita nainen oli kertonut aiheuttaneensa. Lisäksi miehen verta löytyi muun muassa naisen vaatteista. Miehen peniksestä löytyi myös dna-näyte, joka oli miehen ja uhrin dna:n sekoitusta. Naisen sukuelimistä löydettiin myös siittiöitä, joiden dna sopi mieheen. Miehen dna:ta löytyi myös naisen alushousuista.

Mies tuomittiin raiskauksen ohella myös törkeästä rattijuopumuksesta, koska hän oli ajanut paikalta pois 1,23 promillen humalassa.

"Piirteitä suunnitelmallisuudesta"

Oikeus katsoi, että raiskaus tuli uhrille hyvin yllättäen ja täysin ennalta-arvaamatta. Vastustelusta ja huudoista huolimatta tekijä ei keskeyttänyt tekoaan. Oikeus katsoi myös, että teossa oli jonkin tasoista suunnitelmallisuutta, kun mies seurasi uhria vessaan.

Mies ei myöskään yrittänyt vaientaa uhria.

– Tämä osoittaa, että vastaaja on tiennyt tai pitänyt todennäköisenä, etteivät muut paikalla olleet miehet tule auttamaan asianomistajaa tai keskeyttämään tekoa, oikeus lausui.

Käräjäoikeus tuomitsi Nahro Abdulkarim Aminin raiskauksesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta 2 vuoden ja 6 kuuden vankeuteen. Mies määrättiin edelleen pidettäväksi vangittuna.

Miehen on maksettava uhrille kärsimyskorvausta 6 000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja