Mainos

Nuori nainen kirjoitti avoimen kirjeen miehelle, joka yritti raiskata hänet: ”Elämäni haavoittuvin hetki”

Nuori nainen kirjoitti rohkean kirjeen raiskaajalleen, kaikille seksuaalista väkivaltaa kokeneilla – ja ennen kaikkea itselleen. 

Vain kolme viikkoa sen jälkeen, kun opiskelija Sara Roebuck oli muuttanut ulkomaille työharjoitteluun, hänet yritettiin raiskata pariisilaisessa yökerhossa. Vuosi tämän traumaattisen tapahtuman jälkeen nainen päätti kirjoittaa avoimen kirjeen miehelle, jonka teko vaikutti hänen elämäänsä peruuttamattomalla tavalla.

– Kirjoitan sinulle tänä kylmänä joulukuisena iltana, melkein vuosi sen jälkeen, kun yritit raiskata minut, koska ensimmäistä kertaa tunnen itseni tarpeeksi vahvaksi laittamaan kynän paperille, nainen kertoo.

"Olin vain siellä ja hengitin"

Enemmän kuin mitään, nainen toivoo, että asiat muuttuisivat. Tämä harras toive on pääsyynä siihen, miksi hän halusi tehdä paljastavasta tekstistään julkisen.

– Seison tämän takana kaikkien niiden naisten puolesta, joita on kourittu, häiritty, raiskattu, kuvattu, seurattu, kosketettu ilman suostumusta, joiden perään on huudeltu rivouksia tai säädyttömiä huomautuksia tai tehty inhottavia eleitä.

Näitä asioita tapahtuu naisille joka ikinen päivä. Nuori nainen toivookin, että ihmisten silmät avautuisivat seksuaaliselle väkivallalla, jota liian moni nainen on joutunut ja joutuu kokemaan.  

– Tämä on osoitettu kaikille miehille, jotka eivät ole nähneet vartaloani muuta kuin kohteena, joka ei ansaitsisi muuta kuin tulla satutetuksi. Ja mikä on ollut minun roolini kaikessa tässä? Olin vain siellä ja hengitin, Roebuck toteaa.  

Nainen syytti itseään siitä, että oli antanut sen tapahtua

Vuosi sitten tapahtuneen hyökkäyksen jälkeen mies varasti naisen puhelimen, avaimet ja lompakon. Hän varasti naiselta kaiken mahdollisuuden pyytää apua.

– Olin täysin yksin, ja se oli elämäni haavoittuvin hetki.

Kolme tuntia myöhemmin naisen avaimet kuitenkin palautettiin, ja hän pääsi palaamaan kotiinsa. Yksin.

– Riisuin mekkoni peilin edessä ja katselin käsissäni olevia mustelmia ja ruhjeita, jotka jatkuivat selkään, jalkoihin, olkapäihin ja lantioon, Roebuck kertoo yksinäisestä yöstään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Roebuck kertoo tunteneensa tapauksen jälkeen surua, vihaa, hämmennystä ja yksinäisyyttä. Tapahtuman tajuaminen sai hänet tuntemaan lisäksi ylitsepääsemätöntä pelkoa ja itsesyytöstä siitä, että hän oli antanut sen tapahtua.

– Tuntui kuin joku olisi kuollut, nainen kiteyttää. 

Pian tekstin julkaisemisen jälkeen nainen alkoi saada viestejä ja kommentteja, joissa kehuttiin hänen rohkeuttaan puhua avoimesti kokemuksistaan. Roebuck kertoo samanlaisia kokemuksia kokeneiden naisten lähestyneen häntä ja kertoneen, että teksti on auttanut heitä käsittelemään traumaattisia kokemuksiaan uudessa valossa.

Nainen kertoo olevansa iloinen siitä, että teksti, joka auttoi häntä, on auttanut myös muita. 

Väkivalta ei aina näy ulospäin. Katso videolta lähisuhdeväkivaltaa kokeneen Heidin tarina. 

9:35

Lähteet: Metro, Medium 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.