Mainos

Intiimejä kuvia hyväksikäytöstä: Miksi raiskattu nainen halusi jakaa kokemuksensa Instagramissa?

Raiskauksen kokeneen naisen mukaan seksuaalinen hyväksikäyttö on tabu, josta puhuminen on kuitenkin ainoa keino viedä asiaa eteenpäin. 

Reilu kuukausi sitten 27-vuotiasta Amber Amouria käytettiin seksuaalisesti hyväksi hänen ollessaan tekemässä humanitaarista työtä #StopRapeEducate-kampanjan merkeissä. Tämä rohkea nainen ei tyytynyt vain elämään hiljaa asian kanssa, vaan päätti jakaa rankan kokemuksensa koko maailmalle. 

Kuvapalvelu Instagramiin lisättyjen kuvien avulla Amour haluaa levittää tietoa raiskauksen vaikutuksista sekä naisen psyykkiseen että fyysiseen terveyteen. Hän haluaa tällä tavoin jakaa tietoisuutta eritoten siitä, kuinka pitkän ajan vaikutukset tapahtuneella voi naisille olla.

Instagram-kampanja paremman maailman puolesta

Sosiaalisesta mediasta tuli samalla tämän nuoren naisen selviytymiskeino ja terapian väline. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

– Halusin kertoa tarinan niin yksityiskohtaiseksi kuin pystyin. Tiesin, että tulen järkyttämään maailmaa. Kerroin totuuden, koska halusin välittää viestin, että mitä tahansa ihminen tekee, se ei ole peruste raiskaukselle, Amour kertoo.

Amour oli jo ennen raiskausta perustanut kampanjan #StopRapeEducate, sillä hän haluaa tehdä omien sanojensa mukaan maailmasta paremman paikan. Hän haluaa kannustaa kaikkia hyväksikäytön uhreja kääntämään tuskan voimaksi, ja auttaa heitä elämään hyvän elämän.

Amourin mukaan raiskaus on tabu, josta puhuminen on ainoa keino tehdä jotain asian eteen. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Sillä ei ole väliä, jos suutelin häntä. Sillä ei ole väliä, että olin humalassa. En koskaan sanonut, että hän voisi raiskata minut, Amourin lisäämän kuvan kuvateksti kertoo.

– Minuutteja sen jälkeen, kun minut oli raiskattu, kun raiskaajani oli lähtenyt rikospaikalta, minä jäin. Otin kuvan ahdistuksestani, ja dokumentoin koko tapahtuman yksityiskohtaisesti, alusta loppuun. Minulla oli silloin jo 20 000 seuraajaa Instagramissa #StopRapeEducate-kampanjan vuoksi, Amour kertoo.

Amourin mukaan olisi ollut äärimmäisen tekopyhää pysytellä hiljaa ja johtaa samalla kampanjaa, joka kehottaa raiskauksesta selvinneitä puhumaan tapahtuneesta.

Nämä kuvat ovat levinneet nopeasti ympäri maailmaa, ja ne on huomioitu myös monessa mediassa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.