Mainos

Nuori nainen kärsii elämää rajoittavasta yliherkkyydestä: "Olen allerginen kaikelle"

Miltä tuntuisi, jos entiset lempiruokasi aiheuttaisivat sinulle yhtäkkiä vakavia allergisia reaktoita?

Felicia Sabartinelli on nuori nainen, joka rakasti ennen ulkona syömistä ja uusiin ruokakulttuureihin tutustumista. Hän toivoo, että olisi edelleen sama huoleton ja ennakkoluuloton itsensä, mutta valitettavasti näin ei enää ole.

Nuori nainen sairastui nimittäin yllättäen vakavaan tuoreruoka-allergiaan, jossa tuoreet hedelmät ja vihannekset aiheuttavat hänelle vakavia allergisia reaktiota. Myös monet muut ruoka-aineet, ja esimerkiksi siitepöly, aiheuttavat hänessä vakavia reaktiota. 

Entiset iloiset ravintolaillalliset ovatkin vaihtuneet stressiin ja huoleen. 

"Aivan kuin luonto olisi kääntynyt minua vastaan"

Naisen elämä ei ole aina ollut yhtä vaativaa, sillä lapsena hän pystyi syömään lähes mitä tahansa ruokia ilman allergiaoireita. Oireet puhkesivat kuitenkin yhtäkkiä lukiossa, jossa syöty greippi turvotti hänen kurkkunsa. 

Vaikka oireiden luultiin alun perin johtuvan ainoastaan sitrushedelmistä, nainen huomasi pian saavansa oireita myös muista ruoista.

Täytettyään 24-vuotta, Felicia päätti mennä allergialääkärin vastaanotolle, jossa hän sai käteensä loputtomalta tuntuvan listan ruoka-aineista, joita hänen tulisi välttää. Vältettävien asioiden listalla olivat muun muassa kaikki tuoreet hedelmät ja vihannekset, pähkinät sekä suurin osa eläinperäisistä tuotteista. Myös oleskelua kukkien, puiden ja ruohon läheisyydessä tulisi välttää. 

– Olin shokissa! En halunnut uskoa sitä, että todellisuudessa olin allerginen kaikelle. Aivan kuin luonto olisi kääntynyt minua vastaan, Felicia kertoo.

Ruokarajoitteet pilanneet myös treffejä 

Nainen kertoo, että kovin monet ihmiset eivät ole suhtautuneet ymmärtäväisesti allergiaan, vaan pitävät sitä hänen omana keksintönään. Hän kertookin joutuneensa monta kertaa sairaalahoitoon syötyään ravintoloissa tai ystäviensä luona allergiaa aiheuttavia ruoka-aineita.

– Olen usein stressaantunut juhlissa tai illanvietoissa ystävieni kanssa. Olen myös sinkku, sillä ruokarajoitteeni on monta kertaa pilannut hyvät treffit.

Hän kertookin, että voi saada allergisen reaktion jopa suudeltuaan miestä, joka on lähiaikoina syönyt hänelle allergisoivia ruokia. Se, että hän on lähipiirissään ainoa vakavasta ruoka-allergiasta kärsivä, aiheuttaa usein mielipahaa. 

– Aina kun näen jonkun syövän lempihedelmiäni, tulen kateelliseksi, Felicia kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.