Nuori nainen kärsi väärästä diagnoosista vuosien ajan – joutui ensiapuun 200 kertaa ja menetti kaksi työpaikkaa: "He luulivat minun valehtelevan"

Lähes kymmenen vuotta väärän diagnoosin kanssa eläminen on maksanut nuorelle naiselle kovan hinnan; kaksi työpaikkaa ja kärsimystä, jota ei voi mitata rahassa.

Yksitoistavuotiaasta lähtien kovista vatsakivuista kärsinyt Sinead Smythe on elämänsä aikana kiidätetty sairaalaan peräti kaksisataa kertaa. Lääkärissä vuosien ajan ravannut nainen sai jatkuvasti kuulla kärsivänsä sisäsynnytintulehduksesta, kunnes vuonna 2016, kymmenen vuotta oireiden alkamisen jälkeen, lääkärit saivat selville todellisen syyn naisen kivuliaisiin oireisiin.

Naisen diagnosoitiin kärsivän kroonista kipua aiheuttavasta kohdun sirottumataudista, endometrioosista. Smythe kuvailee endometrioosin aiheuttamaa kipua sellaiseksi, jota yksikään ulkopuolinen ei voi ymmärtää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Menetin kaksi vastaanottotyötäni vuosina 2015 ja 2016 endometrioosin aiheuttaman valtavan kivun vuoksi. Työnantajani eivät ymmärtäneet. Minua katsoessaan he luulivat minun valehtelevan, sillä fyysisesti näytin olevan kunnossa, Smythe kertoo vaikeista vuosistaan.

Sairaus aiheuttaa sekä fyysistä että henkistä kipua 

Smythen mukaan lääkärit ovat ehdottaneet hoidoksi jopa kohdunpoistoa, mutta naisen mukaan ei ole olemassa takuita siitä, että se auttaisi. Vaikka perheestä haaveileva nainen ei suostunutkaan leikkaukseen, sairauden vuoksi raskaaksi tulemisesta ei ole takuita.

– Tilani saattaa aiheuttaa hedelmättömyyttä, mikä saa minut masentuneeksi; se on yksinkertaisesti pelottavaa. Endometrioosi ei aiheuta ainoastaan valtavaa kipua, vaan se on myös henkisesti rankkaa ja voi aiheuttaa naiselle masennusta ja ahdistusta, Smythe kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka elämäsi tuntuisi kuinka kurjalta tahansa, Smythe kannustaa löytämään jokaisesta päivästä jotain positiivista – niin hänkin yrittää tehdä. Yksi pieni positiivinen ajatus voi muuttaa koko päiväsi, nainen kannustaa.

– Kroonisen, näkymättömän sairauden kanssa eläminen on rankkaa, mutta et voi antaa endometrioosin ottaa valtaa elämästäsi. Et voi antaa endometrioosin voittaa taistelua, sillä sen voima voi tuhota sinut ja murskata unelmasi, tietoisuutta sairaudesta levittävä nainen toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lähde: Dailymail

***


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja