Nuori nainen jakoi karun kuvaparin: Tältä endometrioosi oikeasti näyttää

Australialaisnainen julkaisi Instagramissa kuvan, joka puhuu karua kieltä siitä, kuinka ikävä vaiva endometrioosi voi pahimmillaan olla.

Endometrioosi on kohdun limakalvon pesäkesirottumatauti, jossa kohdun limakalvon kaltaista kudosta kasvaa kohdun ulkopuolella. Arviolta 10–15 prosenttia hedelmällisessä iässä olevista naista sairastaa endometrioosia. Endometrioosi ei näy aina ultraääni- tai gynekologisissa sisätutkimuksissa, jonka vuoksi diagnoosiviive venyy keskimäärin 6–9 vuoteen.

Lähde: Endometrioosiyhdistys

Australialainen Thessy Kouzoukas, 27, kertoo avoimesti kiusallisesta vaivasta, endometrioosista, joka voi pahimmillaan tehdä naisten elämästä todella tuskallista. Hän julkaisi myös järkyttävän kuvaparin siitä, miten voimakasta turvotusta tauti voi saada aikaan. Kouzoukas kärsii endometrioosin vuoksi myös muun muassa kivuliaista kystista, jotka pahimmillaan puhkeavat ja vaativat jopa leikkaushoitoa.

"Ihmiset kokevat tämän shokeeraavana. Tässä olen minä. Tässä on endometrioosi. Minulla ei ollut aikomuksena julkaista näitä kuvia, siksi olen alasti, mutta voi luoja en voi uskoa todeksi sitä määrää yksityisviestejä, jonka olen saanut tytöiltä, jotka kärsivät minun laillani endometrioosista ja kokevat olevansa yksin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vasemmanpuoleisessa kuvassa näkyy minun vatsani kolme viikkoa sen jälkeen, kun kysta vatsassani puhkesi. Oikealla oleva kuva on otettu minusta nyt, kun syön Synarel-nimistä lääkettä, joka on pysäyttänyt hormonitoimintani ja saanut kehossani aikaan vaihdevuodet 27 vuoden iässä.

Olen lähdössä Kreikkaan ja syön lääkettä, jotta olisin sekä fyysisesti että henkisesti mahdollisimman hyvässä kunnossa operaatioon, joka tehdään minulle elokuun lopulla. Endometrioosi ei ole mikään vitsi. Minun leikkaukseni tulee kestämään yli seitsemän tuntia ja joudun sen jälkeen viettämään viikon sairaalassa.

Olkaa ystävällisiä ja levittäkää sanaa endometrioosista. Jos tunnet jonkun, jolla on pahat kuukautiskivut, kehottakaa heitä tarkistuttamaan, että kyse ei ole tästä. Ja kaikille tytöille, jotka kärsivät endometrioosista... Te ette ole yksin <3" 

Kouzoukas joutui sittemmin pettymään, sillä hänen suunniteltu matkansa Kreikkaan peruuntui terveysongelmien vuoksi ja kystaleikkausta aikaistettiin. Nainen ei halua kertoa vielä julkisesti, saavutettiinko leikkauksessa toivottua lopputulosta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja