Nuori kanadalaissensaatio yllätti Serena Williamsin US Openin finaalissa – ansiotaso räjähtänyt tänä vuonna

Kanadalainen Bianca Andreescu on voittanut tenniksen supertähti Serena Williamsin Yhdysvaltain avointen kaksinpelifinaalissa 6–3, 7–5. Turnauksessa Andreescu oli sijoitettu 15:nneksi.

Vasta 19-vuotias Andreescu on ollut US Openin yllättäjä. Hän pelasi ensimmäistä kertaa grand slam -turnauksen finaalissa.

Andreescusta tuli samalla ensimmäinen kanadalainen, joka on voittanut aikuisten kaksinpelin grand slam -turnauksen.

Kanadalaisesta tuli myös ensimmäinen teini-ikäinen grand slam -voittaja sitten vuoden 2006. Tuolloin Maria Sharapova vei Yhdysvaltain avointen voiton niin ikään 19-vuotiaana.

Menestys on näkynyt palkkapussissakin. Hän oli tienannut ennen tätä vuonna 215 888 dollaria (195 548 euroa). Tämän vuoden tienestit ovat peräti 6 051 985 dollaria (5 481 796 euroa). 

Tiukka takaa-ajo toisessa erässä

Williams puolestaan tavoitteli kisoissa 24. grand slam -kaksinpelivoittoaan. Jos voitto olisi tullut, hän olisi sivunnut australialaisen Margaret Courtin ennätystä. Court keräsi naisten kaksinpelistä 24 grand slam -voittoa vuosina 1960–1975.

Viimeksi Williams voitti grand slam -turnauksen alkuvuodesta 2017 Australian avoimissa.

Williams oli sijoitettu tämä vuoden US Openissa kahdeksanneksi.

Andreescu onnistui tekemään syötönmurron heti pelin alussa. Lopulta kanadalainen vei ensimmäisen erän selvin luvuin.

Myös toisen erän alku oli Williamsille vaikea. 5–1-tappioasemassa häviö näytti jo varmalta, mutta Williams nousi tiukalla takaa-ajolla hetkeksi jopa 5–5-tasalukemiin.

–  Fanit alkoivat kannustaa niin kovasti, että se sai minut pelaamaa vähän paremmin ja taistelemaan vähän kovemmin, Williams sanoi ottelun jälkeen.

Yleisössä hurrasivat muun muassa elokuvaohjaaja Spike Lee ja Sussexin herttuatar Meghan Markle.

Voittajalta pahoittelut Williamsin faneille

Andreescu kuitenkin vei lopulta toisen erän ja turnauksen voiton sekä teki maansa historiaa.

– Bianca pelasi upean ottelun, Williams sanoi ja totesi, että hänelle on kunnia pelata tällä tasolla.

Andreescu puolestaan sanoi olevansa ylpeä siitä, miten selvisi kaikesta. Kaikella hän tarkoitti muun muassa Williamsin puolella ollutta yleisöä.

–  Tiedän, että halusitte Serenan voittavan, Andreescu sanoi faneille ottelun jälkeen ja lisäsi vielä pahoittelut.

Andreescu ja Williams ovat kohdanneet vain kerran aikaisemmin Torontossa Kanadan avointen finaalissa. Tuolloinkin Andreescu voitti 37-vuotiaan Williamsin.

Sunnuntaina on luvassa miesten kaksinpelin finaali. Ottelussa mittaa toisistaan ottavat Venäjän Daniil Medvedev ja Espanjan Rafael Nadal.


Lue myös:

    Uusimmat