Nuori äiti sai musertavan syöpädiagnoosin – hoitojen jälkeen paljastui lääkäreiden kammottava emämoka: "Todella traumatisoivaa"

Englantilainen Sarah Boyle järkyttyi saadessaan rintasyöpädiagnoosin 25-vuotiaana.

Puolivuotiaan vauvan äiti oli alkanut havaita vaikeuksia imettämisessä ja hakeutui lopulta lääkäriin. Testien tuloksena diagnosoitiin vaikeasti hoidettava rintasyöpä, ja hoito aloitettiin heti, kertoo muun muassa BBC

Boyle kävi läpi rankat sytostaattihoidot, ja hänen molemmat rintansa poistettiin leikkauksessa.

Seuraavana vuonna oli luvassa uusi yllätys: lääkäri kertoi, että Boylen alkuperäiset testitulokset oli tulkittu väärin, eikä hänellä ollut koskaan ollutkaan syöpää. Boylelle ja tämän miehelle uutinen oli järkyttävä.

– Kuluneet vuodet ovat olleet äärimmäisen vaikeita minulle ja perheelleni, Boyle sanoo.

– Oli vaikea saada kuulla, että sairastan syöpää, mutta todella traumatisoivaa oli käydä läpi hoidot ja leikkaukset ja kuulla sitten, että ne olivatkin täysin turhia.

Jos julkaisu ei näy, katso se tästä. 

Tiedossa lisää riskejä

Boyle sanoo, ettei totuuden kuultuaankaan kykene elämään huoletonta elämää. Järkytyksen lisäksi olemassa on täysin uusia, turhaan aiheutettuja riskejä. Yksi niistä on rintaimplantit, jotka poisto-operaation jälkeen asetettiin rintojen tilalle. 

– Nyt minua huolestuttaa, että saan syövän oikeasti, koska minulla on implantit, ja lisäksi olen huolissani komplikaatioista, joita sytostaattihoidot voivat aiheuttaa.

Diagnoosin tehnyt sairaala on kommentoinut asiaa ja vakuuttaa, ettei vastaavaa päästetä enää tapahtumaan.

– Tämän kaltainen virhediagnoosi on äärettömän harvinainen, ja me ymmärrämme, kuinka kauheaa tämä on ollut Sarahille ja hänen perheelleen, sairaalan edustaja sanoo.

– Biopsian virhemerkintä oli inhimillinen virhe, joten jatkossa kaikki uudet diagnoosit käytetään varmuuden vuoksi myös toisen patologin kautta.

Lähteet: BBC, Telegraph

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja