Nuoret mopoilijat tarttuivat poltetun koulun valvontakameraan – poliisi pyytää epäiltyjä ilmoittautumaan, jotta videota ei tarvitse julkaista

7:29
Viime syksynä kaksi koulua paloi Nurmijärvellä. Tuhot olivat mittavat.

Poliisi tutkii Salon lukion eilisiltaista paloa tuhotyön yrityksenä. Epäillyt tallentuivat valvontakameraan.

Poliisin haltuunsa saamalta videonauhalta on sen mukaan tunnistettavissa palon sytyttämisestä epäillyt henkilöt. Poliisi ei kuitenkaan julkaise kuvia videota epäiltyjen nuoren iän vuoksi. 

Tapauksen tutkinnanjohtaja Juhani Malmberg pyytääkin rikokseen osallisia olemaan yhteydessä poliisiin. Jos henkilöitä ei saada tietoon, poliisi harkitsee uudelleen videotallenteen julkaisemista. Malmberg kuvailee videota hyvälaatuiseksi.

Poliisi pyytää kuitenkin palosta tietäviä ja sen silminnäkijöitä ilmoittamaan havainnoistaan poliisille. Yhteydenotot voi tehdä puhelimitse numeroon 0295417259, sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai Whatsapp-sovelluksella numeroon 0504117655.

Pelastushenkilökunta sai lukion rajattua palon, mutta tuhojen selvittely on yhä kesken. Malmbergin mukaan tilanteessa oli riski siitä, että koko lukio olisi saattanut palaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja