Mainos

Nuoret kuljettajat kasvava riski liikenteessä

Nuorten kuljettajien aiheuttamat liikenneonnettomuudet lisääntyivät selvästi viime vuonna. 18-20-vuotiaat kuljettajat aiheuttivat vuonna 2002 yhteensä 1200 henkilövahinkoa, mikä on viidenneksen enemmän kuin edellisvuonna.

Vakuutusyhtiöt korvasivat yhteensä 11 620 henkilövahinkoihin johtanutta liikenneonnettomuutta. Luvussa on kasvua neljä prosenttia edellisvuodesta. Kaikkiaan liikennevakuutuksista korvattiin 88 469 liikennevahinkoa.

Moottoripyöräilyn lisääntyminen näkyy myös vahinkoluvuissa, sillä motoristien aiheuttamat vahingot lisääntyivät kolmanneksen. Voimakkainta moottoripyörävahinkojen kasvu oli viikonloppuisin. Riskiryhmää ovat 21-40-vuotiaat kuljettajat, joilla kasvu oli yli 50 prosenttia.

Viime vuonna pahin onnettomuuskuukausi oli tammikuu ja viikonpäivistä vaarallisin perjantai. Kaikkein pahin onnettomuuspäivä oli 25. tammikuuta, jolloin tapahtui kaikkiaan 677 liikennevahinkoa. Juhlapyhiin sijoittuvista päivistä synkin oli maanantaina 23. joulukuuta, jolloin sattui yhteensä 500 liikennevahinkoa.

Mäntsälä johtaa onnettomuustilastoa

Eniten henkilövahinkoja asukasta kohden sattui Mäntsälässä, missä liikenne vaati lähes viisi uhria tuhatta asukasta kohti. Lähes kaksi kolmasosaa onnettomuuksista oli ulkopaikkakuntalaisten aiheuttamia. Seuraavina tilastossa ovat Maarianhamina ja Hamina.

Vertailuun otettiin ainoastaan kunnat, joissa viime vuonna sattui yli 250 liikennevahinkoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.