Mainos

Numerotiedustelujen hinnoissa huimia eroja

Numerotiedusteluun soittamisen hinnat voivat heitellä paljonkin riippuen siitä, minkä operaattorin palvelua asiakas käyttää. Tämä selviää Kuluttaja-lehden huomenna ilmestyvästä vertailusta.

Kallein numerotiedustelu voi maksaa asiakkaalle jopa neljä kertaa enemmän kuin halvin vaihtoehto. Hintojen vertailua vaikeuttaa kuitenkin se, että esimerkiksi suomalaisten eniten käyttämään 118-numerotiedusteluun soittava ei voi valita palvelun tarjoajaa, sillä puhelu laskutetaan automaattisesti oman operaattorin hinnaston mukaan.

Matkapuhelimella tehdyt numerotiedustelut maksavat kalleimmillaan yli kaksi euroa ja halvimmillaan alle euron. Esimerkiksi Radiolinjan liittymän asiakas maksaa 118-palvelustaan ilta- ja yöaikaan 1,56 euroa, Soneran liittymän haltija 20 senttiä enemmän ja Telian kautta soittava 2,02 euroa.

Kuluttaja-lehden hintavertailun mukaan kaikilla operaattoreilla soittaminen on edullisempaa arkipäivisin kuin arki-iltaisin ja viikonloppuisin. Edullisinta on tilata numero tekstiviestillä tai Internetissä. Netissä palvelua tarjoavat Elisa 0100100-palvelu, Finnet Numeronetti ja Sonera Finder.

Tutun 118:n rinnalle on tullut Soneran tarjoama 020202-numerotiedustelu, jota voivat käyttää kaikki asiakkaat operaattorista riippumatta. Kiinteästä puhelimesta soitettaessa 020202-palvelu on halvempi kuin Elisan tarjoama 118 kaikkina viikonpäivinä ympäri vuorokauden.

Sen sijaan matkapuhelimitse toimivista numerotiedusteluista mikään ei ole aina muita operaattoreita edullisempi. DNA:n palvelu on halvin lukuunottamatta arkiöitä. Kallein operaattori on Telia. Kaikkein halvimmalla pääsee kuitenkin silloin, kun onnistuu löytämään numeron perinteisestä puhelinluettelosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.