Tuntitolkulla kestänyt ottelu ei ollut loppua: Novak Djokovic joutui sykkimään keskellä yötä

Novak Djokovic joutui venymään äärimmilleen tenniksen Ranskan avoimessa mestaruusturnauksessa, jotta hallitseva mestari pääsi turnauksessa 16 parhaan joukkoon. Italialainen Lorenzo Musetti pakotti serbialaisen Djokovicin neljän tunnin ja 29 minuutin otteluun ennen kuin hävisi erin 2–3.

Roland Garrosin tennisstadionin kello näytti sunnuntain varhaisaamussa 3.07:ää, kun ottelu päättyi.

– Onnittelut Musettille. On harmi, että toisen pitää hävitä tällainen kamppailu, Djokovic sanoi ottelun jälkeen.

Voitto nosti Djokovicin tasoihin Roger Federerin kanssa grand slam -tenniksen otteluvoittojen määrässä. Molemmat ovat voittaneet urallaan 369 arvoturnauksen ottelua. Federerin ura on jo ohi, mutta Djokovic jatkaa uransa 25:nnen grand slam -tittelin jahtaamista Pariisissa.

Musettia vastaan hän vei kaksinpelin kolmannen kierroksen ottelun erin 7–5, 6–7 (6–8), 2–6, 6–3, 6–0.

– Olin todellisissa vaikeuksissa, sillä Musetti pelasi korkealla tasolla, Djokovic myönsi.

Musetti, 22, piti Djokovicia lujilla Pariisissa jo vuonna 2021 neljännellä kierroksella, mutta loukkaantui kesken ottelun voitettuaan kaksi erää.

Djokovicin mestaruushaaveita heikentää vaisu alkukausi. Hän ei ole voittanut yhtään ATP-turnausta saati yltänyt loppuotteluun tänä keväänä. Murheita tuli myös Roomassa, jossa eteenpäin kallistuneen katsojan repusta luiskahtanut metallinen vesipullo putosi nimikirjoituksia jakaneen Djokovicin päähän. Toukokuisessa Geneven-turnauksessa serbitähti kärsi vatsaongelmista.

 

Lue myös:

    Uusimmat