Novak Djokovic ja Rafael Nadal mestaroivat eeppisen Wimbledon-trillerin – finalistin ratkaisemiseen tarvittiin kaksi päivää

Serbian Novak Djokovic ja Espanjan Rafael Nadal eivät pettäneet odotuksia Wimbledonin grand slam -tennisturnauksen välierissä. Lajin supertähdet tahkosivat viisieräisen ja kahteen päivään venyneen trillerin, joka päättyi Djokovicin voittoon erin 6–4, 3–6, 7–6 (11–9), 3–6, 10–8.

Videolla juttu Djokovicin ja Nadalin taistelusta Djokovicin kommenttien kera.

Reilut viisi tuntia kestänyttä ottelua pelattiin kahtena eri päivänä. Aika kävi perjantai-iltana lyhyeksi, kun Etelä-Afrikan Kevin Anderson ja Yhdysvaltain John Isner olivat tahkonneet pohjille kuusi tuntia ja 36 minuuttia kestäneen välierätaiston.

Djokovic johti ottelua perjantaina 6–4, 3–6, 7–6 (11–9), kunnes kamppailu keskeytettiin paikallista aikaa kello 23. Kunnanvaltuuston päätöksellä alueella ei sallita metelöintiä sitä myöhempään.

Peli vietiin loppuun lauantain aikana, ja ratkaisu venyi viidenteen erään. Sitä tahkottiin varsin pitkään, kunnes nähtiin erän ensimmäinen murto. Se tuli sitäkin tyylikkäämmin: Djokovic päätti ottelun ryöväykseen Nadalilta pistein 40–0.

Djokovic kohtaa sunnuntain finaalissa Andersonin, joka jahtaa uransa ensimmäistä Wimbledon-titteliä. Djokovic on voittanut Wimbledonin kaksinpelin mestaruuden vuosina 2011, 2014 ja 2015.