Historiallinen maraton! Roger Federerinkin lyönyt afrikkalaisjätti taisteli Wimbledon-finaaliin

Etelä-Afrikan Kevin Anderson väänsi Wimbledonin grand slam -tennisturnauksen loppuotteluun lähes seitsemäntuntisesta maratontaistosta. Anderson päihitti kovasyöttöisten pommittajien välierässä Yhdysvaltain John Isnerin luvuin 7–6, 6–7, 6–7, 6–4, 26–24.

Videolla Tulosruudun juttu maratonottelusta.

203-senttisen Andersonin ja 208-senttisen Isnerin välinen ottelu kesti kaikkiaan kuusi tuntia ja 36 minuuttia. Taistosta muodostui Wimbledonin historian pisin välieräottelu ja kaikkien aikojen neljänneksi pisin tennisottelu.

Kaikkien aikojen pisin ottelu on Isnerin ja Ranskan Nicolas Mahut' Wimbledonin avauskierroksen kohtaaminen vuodelta 2010. Isner voitti tuon ottelun 11 tuntia ja viisi minuuttia kestäneen tahkoamisen päätteeksi, kun viimeinen erä päättyi tuolloin 70–68.

Murto tiukassa

Andersonin ja Isnerin ottelun viimeisessä erässä murtoa ei ollut syntyä millään, kun kaksi huippusyöttäjää takoi vuoron perään pisteitä omilla syötöillään. Vasta 24–24-tilanteessa Anderson onnistui murtamaan Isnerin syötön, ja piti peräänsä omansa. 

Läpisyöttöjä katsojille tarjoiltiin yllin kyllin: koko pelissä Isner takoi niitä peräti 53 ja Andersonkin 49. Kaksikko oli taiston jälkeen silmin nähden puhki.

Anderson saa uransa ensimmäisessä Wimbledon-finaalissa vastaansa voittajan Serbian Novak Djokovicin ja Espanjan Rafael Nadalin välisestä välierästä.

Anderson joutuu fyysisesti koville, sillä jo puolivälierissä hän rehki pitkän viisieräisen ottelun Sveitsin Roger Federeriä vastaan. Tuolloin ottelu kesti neljä tuntia ja 14 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat