Novak Djokovic kaatoi Roger Federerin lähes viisituntisessa ja henkeäsalpaavassa näytöksessä – Wimbledonin kautta aikojen pisin loppuottelu

Roger Federer ja Novak Djokovic kohtasivat sunnuntaina Wimbledonin kaksinpelin loppuottelussa. Kaksikko tarjosi upean, peräti neljä tuntia ja 57 minuuttia kestäneen jännitysnäytelmän, jonka Djokovic voitti lopulta erin 7-6 (7-5), 1-6, 7-6 (7-4), 4-6, 13-12 (7-3).

Finaalista tuli lopulta kaikkien aikojen pisin kaksinpelissä Wimbledonissa. Kaksinpelin aiempi ennätys oli Rafael Nadalin ja Federerin vuoden 2008 kohtaaminen, joka kesti neljä tuntia ja 48 minuuttia.

Kaksikko oli aiemmin kohdannut Wimbledonin finaalissa kahdesti, Djokovicin voittaessa molemmilla kerroilla. He ovat kohdanneet Grand Slam -turnauksien finaaleissa neljästi. Federerillä on yksi voitto ja maailmanlistan nykyisellä ykkösnimellä Djokovicilla on kolme voittoa.

Djokovicille turnausvoitto oli viides Wimbledonissa. Sveitsiläinen Federer on voittanut kahdeksan kertaa. Djokovic nettosi voitostaan vajaat 2,7 miljoonaa euroa. Federer saa noin 1,3 miljoonaa euroa.

Tenniksen kauden neljäs ja viimeinen Grand Slam -turnaus pelataan elokuussa, kun vuorossa on US Open.

Muokattu juttua kello 22.20: Ottelu kesti neljä tuntia ja 57 minuuttia, ei viisi tuntia ja kaksi minuuttia, kuten aiemmin oli ilmoitettu.​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat