Nouseeko vaikeuksien läpi tarponut Anne Kyllönen MM-koneeseen? Näin kommentoi hiihtäjä itse

Anne Kyllösen kautta on leimannut tuska, mutta sunnuntai toi valonpilkahduksen, kun hän hiihti Salpausselällä maailmancupin perinteisen parisprintissä reipasta vauhtia. Kyllönen ylsi Johanna Matintalon parina finaalissa viidenneksi.

Kyllösen vaikeudet juonsivat juurensa viime talveen, jolloin hän kaatui ladulla ja loukkasi selkänsä. Kyllösellä diagnosoitiin sittemmin välilevyn pullistuma, ja leikkaus toteutettiin viime syyskuussa.

Kyllönen ei tuolloin vielä huokunut itsevarmoja ajatuksia kisakuntoon ehtimisestä.

– En voi sanoa, että olisin ollut luottavainen. Tiesin, että kaiken pitää mennä hyvin ja treeniä tehdä alle. Ei tässä ylimääräistä aikaa ole ollut, Kyllönen sanoi Salpausselällä.

Talven aiemmat tulokset eivät ole varsinaisesti Kyllöstä mairitelleet. Sunnuntain raikas ja irtonainen parisprintti oli parasta Annea aikoihin.

– Olen treenannut tosi kovaa tänne asti ja nyt on vasta pikkuhiljaa kevennelty. Kisoista on sitä myöten saanut enemmän irti, mikä nostaa kuntoa eteenpäin.

Lauantaina Kyllönen jäi henkilökohtaisessa vapaan sprintissä karsintoihin. Sunnuntain hiihto sen sijaan vastasi Kyllösen tuntemuksia.

– Oma tuntemus on ollut, että jotakin kehitystä pitäisi olla tapahtunut, mutta se ei ole vielä tuloksessa näkynyt. Nyt alkoi olla jo sellaista menoa, että on askel otettu eteenpäin.

Kyllöstä ei ole vielä Seefeldin MM-kisoihin valittu. Voiko sanoa, että tämän vedon jälkeen on melkein toinen jalka MM-koneessa?

– Toivotaan, että näin on. Oli ihan mukavaa, Kyllönen vastasi.

Lue myös:

    Uusimmat