Nouseeko Kalle Rovanperä ensi kaudella WRC-auton rattiin? Asetti itselleen ehdon

Thierry Neuville ajoi voittoon Argentiinassa 1:17
Videolla kuvaa Argentiinan MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Raketin lailla rallimaailman huipulle noussutta Kalle Rovanperää on ounasteltu nousevan WRC-auton rattiin jo kaudella 2020. Hankala alkukausi on hieman himmentänyt puheita, mutta nuori mies keskittyy itse olennaiseen.

– Sen (siirtymisen WRC-luokkaan) näkee kausi kerrallaan. Sanoin jo viime vuonna saman asian. Loppukaudesta on parempi niitä juttuja miettiä, kun näkee mitä on saatu aikaan, Rovanperä kuittaa.

– Toki jos kehityskäyrä lähtee takaisin nousuun, niin mikäs siinä. Ensi vuonna voi kuitenkin ajaa hyvin vielä R5:lla. Opeteltavaa riittää vielä MM-sarjan kisoista.

Teinitähti Rovanperä palaa rallin MM-sarjaan perjantaina käynnistyvässä Chilen MM-rallissa. Puuppolalaisen alkukausi ei ole ollut samanlaista lentoa kuin mitä viime vuonna nuorukaiselta totuttiin näkemään.

Chilestä Rovanperä metsästää kauden neljännessä MM-koitoksessaan vihdoin ehjää suoritusta.

– Hyvä tavoite on ajaa virheetön kisa. Olisi tärkeää saada yksi sellainen kisa alta pois. Toki yritämme ajaa hyvällä fiiliksellä kovaa, Rovanperä ruoti kisan aattona.

Torstain testierikoiskokeella Rovanperä oli toiseksi nopein R5-kuski jääden isäntämaan Jorge Martinez Fontenalle kolme kymmenystä. Toksportin yksityistiimin Skoda Fabiaan on löytynyt nopeasti hyvät säädöt.

– Valmistautuminen sujui ihan hyvin. Testit Euroopassa olivat kuitenkin testiä Portugalia varten, ei tänne. Maanantaina ajettiin täällä sitten WRC2-testit. Se meni ihan hyvin. Testierikoiskoe sujui hyvin. Nyt on vähän parempi tiimi kuin viimeksi. Ei ole ollut mitään ongelmia, Rovanperä totesi.

Seuraava MM-ralli ajetaan Portugalissa. Siellä Rovanperä pääsee upouuden tehdasauton rattiin, mitä suomalainen testasi reilu viikko sitten.

– Nyt jos vertaa tehdasautoa ja yksityistiimin autoa, niin eroa ei ole juurikaan. Jatkossa on varmasti enemmän. Uusi auto on hyvä peli. Näyttää siltä, että se on nopeampi ja helpompi auto ajaa. Kisassa kuitenkin vasta selviää lopullinen totuus.

Lue myös:

    Uusimmat