Nouseeko Angela Merkelin suosikki Armin Laschet seuraavaksi Saksan liittokansleriksi? MTV:n kirjeenvaihtaja: "Pelannut korttinsa taitavasti"

Merkelin suosikkina pidetty Armin Laschet valittiin CDU:n puheenjohtajaksi – Eurooppa-kirjeenvaihtaja tiivistää tilanteen 8:57
Saksan kristillisdemokraattien puolue CDU on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen Nordrhein-WestFalenin osavaltion pääministerin Armin Laschetin. Aiheesta raportoi MTV Uutiset Livelle Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola tuoreeltaan.

Saksan suurin puolue on valinnut puheenjohtajansa, mutta Armin Laschetin valinta liittokansleriksi syksyllä ei ole mitenkään kirkossa kuulutettu.

Armin Laschet valittiin Saksan kristillisdemokraattien CDU:n puheenjohtajaksi. MTV Uutisten Eurooppa-kirjeenvaihtajan Heikki Piuholan mukaan Laschet, 59, on keskitien konkaripoliitikko, joka aloitti jo 18-vuotiaana kaupunginvaltuustossa.

– Laschet korosti tämänpäiväisessä esittelypuheessaan, että hän on mies puolueen keskeltä. Tätä Laschet on korostanut kummallisen vaalikampanjan aikana useampaan kertaan. Hän ei kaihda sanoa sitä, että ihailee nykyistä liittokansleria Angela Merkeliä

Tunne on molemminpuolinen, sillä Merkel toivoo Laschetista seuraajaansa. Vaalikampanjan kummallisuudella Piuhola viittaa koronan aiheuttamiin järjestelyihin. Puoluekokous pidettiin viruksen vuoksi virtuaalisesti, eikä kokouksessa kuultu kannustuspuheenvuoroja, aplodeja tai kiinnostavia käytäväpuheita. 

Merkelin seuraaja valitaan syksyllä

Armin Laschet on Nordrhein-Westfalenin osavaltion pääministeri. Hän korvaa nyt CDU:n puheenjohtajan tehtävässä puolustusministeri Annegret Kramp-Karrenbauerin.

Mutta onko Laschet automaattisesti Saksan uusi littokansleri, joka valitaan syksyllä? Ei ole, vastaa Heikki Piuhola. Edes Laschetin ehdokkuus ei ole varma.

Ehdokkuudesta päättää maalis-huhtikuun vaihteessa CDU:n sisarpuolueen ja CDU:n yhteinen kokous.

– Ei ole ollenkaan selvää, että Laschet on itseoikeutettu kansleriehdokas, mutta hän on ehkä pelannut korttinsa taitavasti. Laschet on sanonut useaan otteeseen johtavansa puoluetta jatkossa yhdessä terveysministeri Jens Spahnin kanssa. 

Spahn on tällä hetkellä Saksan kolmanneksi suosituin poliitikko, joka on johdattanut Saksaa hyvin koronapandemian lävitse kasvattaen kansansuosiotaan. 

Katso raportti Saksasta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat