Norjan supertähti hylättiin yhdistetyssä – syy löytyi takamuksesta

Yhdistetyn maailmancupia johtava Jarl Magnus Riiber hylättiin lauantaisen mäkiosuuden jälkeen Itävallan Seefeldissä. Hylkäyksen syynä oli hyppypuvussa ollut reikä.

Riiber on kärsinyt sairastumisesta. ja ei ollut varma, kisaako hän Seefeldin kisassa perjantain nelostilan jälkeen. Hän halusi kuitenkin kokeilla  hyppäämistä ja tehdä päätöksen sen jälkeen. 

Norjalainen hyppäsi ainoastaan 95,5 metriä ja jäi kauas kärjestä. Lyhyen hypyn lisäksi kohtalona oli hylkääminen, sillä hyppypuku oli revennyt takamuksen kohdalta. 

– Se on raskasta. Se auttoi minua tekemään päätöksen. Tunnen oloni hiukan helpottuneeksi.

Riiber aikoo nyt keskittyä tuleviin MM-kisoihin maailmancupin sijasta. 

– Paljon outoja asioita tapahtui. Minulla oli iso reikä puvussani. Tunsin sen repeytyvän, kun siirryin lentoasentoon, Riiber sanoi.

NRK:n studiossa vieraillut yhdistetyn olympiavoittaja Magnus Moan oli kriittinen Riiberin valinnasta. Moanin mielestä Riiberin ei olisi pitänyt osallistua ollenkaan kisaan.

– Se on riskipeliä. MM-kisoihin on lyhyt aika. Jos tauti kiinnittyy nyt enemmän kehoon, niin hänellä on edessään ikävät ajat. Keho tarvitsee lepoa, kun olet sairas, Moan sanoi.

Riiber johtaa ennen lauantain kisaa maailmancupia 78 pisteellä. Norjalainen todennäköisesti tulee menettämään kärkipaikkansa viikonlopun aikana. Toisena pisteissä on Itävallan Johannes Lamparter.  Maastohiihdon MM-kilpailut käynnistyvät 22. helmikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja