Norjan supertähti hätyytteli ME:tä – 1,5 tunnin päästä hän juoksi uudestaan ja teki taas mieletöntä jälkeä!

3:10
Karsten Warholm hätyytteli maailmanennätystä 400 metrin aidoissa Tukholmassa.

Norjalaistähti Karsten Warholm juoksi Tukholman Timanttiliigassa ensin lähelle maailmanennätystä 400 metrin aidoissa. Puolentoista tunnin kuluttua hän oli uudelleen radalla, nyt 400 metrin sileällä, ja jätti taas muut kauas taakseen kovalla ajalla.

Warholm tikkasi 400 metrin aidat maailman kaikkien aikojen kakkosaikaan 46,87, vaikka kompuroi viimeiseen aitaan ja menetti siinä aikaa. Viimevuotista ennätystään 0,05 sekuntia parantanut norjalainen jäi Kevin Youngin 28 vuoden takaisesta maailmanennätyksestä vain 0,09 sekuntia, ja olisi ilman tuota aitahaaveria voinut hyvin ottaa ME:n omiin nimiinsä.

Warholmin kilpailuilta ei kuitenkaan jäänyt aitakisaan. Kansainvälinen yleisurheiluliitto twiittasi norjalaisen hirmujuoksun jälkeen, että "koska historian toiseksi nopeimman 400 metrin aitojen ajan juokseminen ei ole viikingille tarpeeksi, Karsten Warholm kilpailee myös 400 metrillä".

Näin kävi. Ja kuten odottaa sopi, Warholm ei mennyt vain osallistumaan. Hän porhalsi tuorevoimaisen oloisena ylivoimaisen voiton myös sileällä, aikana 45,05. Toiseksi sijoittunut Slovenian Luka Janezic jäi norjalaisesta peräti 0,80 sekunnin päähän.

Warholm ei jäänyt kovin kauas 400 metrin sileän tämän kauden maailman kärkiajasta; Yhdysvaltain Justin Robinson juoksi matkan aiemmin tässä kuussa aikaan 44,91. Warholm nousi sileällä maailman tämän kauden tilastokolmoseksi.

Warholm on parhaimmillaan juossut 400 metrin sileän aikaan 44,87 vuonna 2017.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja