Norjan pääministeri: Terrori-iskut ovat yhdistäneet kansan

Oslon tuomiokirkon edessä oleva suuri kukkameri on jatkanut edelleen kasvuaan, kun norjalaiset ovat kerääntyneet kunnioittamaan viime perjantain terrori-iskuissa menehtyneitä uhreja. Kukkien seassa näkyy niin kynttilöitä, pieniä Norjan lippuja kuin lelujakin sekä jäähyväisviestejä kuolonuhreille.

Myös Norjan pääministeri Jens Stoltenberg sanoo olevansa häkeltynyt koko kansan reaktiosta kauhistuttaviin terrori-iskuihin. Hänen mukaansa norjalaiset tukevat nyt entistä enemmän niitä arvoja, joita veriteoista syytetty Anders Behring Breivik sanoo vastustavansa.

– Tunnen suurta ylpeyttä, kun koko kansakunta on yhdistynyt vastustamaan väkivaltaa. Uskon, että osaamme nyt arvostaa enemmän vapautta ja demokratiaa, kun olemme joutuneet näkemään väkivallan seurauksen, pääministeri sanoi haastattelussa Norjan TV2:lle.

– Kyseessä on suuri suru. Samalla olemme kuitenkin nähneet jotakin myönteistäkin syntyvän siitä lämmöstä ja myötätunnosta, jota kaikki norjalaiset ovat osoittaneet viime päivien aikana.

Oslon keskustan pommi-iskussa ja sitä seuranneessa työväenpuolueen nuorisoleirin ammuskelussa kuoli kaikkiaan 76 ihmistä. Toistaiseksi Norjan poliisi on julkistanut 17 uhrin henkilöllisyydet.

(MTV3 - APTN)

Lue myös:

    Uusimmat