Norjan hiihtotähdeltä kohahduttava teko – selvisi vakavalla varoituksella

2:58
Videolla Krista Pärmäkosken kommentit 30 kilometrin kilpailun jälkeen.

Norjan Heidi Weng otti hopeaa naisten perinteisen hiihtotavan 30 kilometrin kilpailussa Oberstorfin MM-hiihdoissa. Norjalainen sai kisassa vakavan varoituksen, sillä hän oli käyttänyt luistelutekniikkaa.

Norjan Therese Johaug voitti kilpailun ja Ruotsin Frida Karlsson oli kolmas. Karlsson oli pahassa kolarissa maannaisensa Ebba Anderssonin sekä Wengin kanssa. Törmäyksen jälkeen Weng polkaisi luistelutyylillä itseään kuudesti eteenpäin. Ruotsin leirissä ei haluttu sen tarkemmin kommentoida tapahtunutta.

– Niin huonoja häviäjiä emme ole. Se on selvää, että se näyttää luistelulta, mutta monet muut ovat tehneet samoin. Siinä ei ole mitään ideaa tehdä valitusta. En usko, että hän teki sen saadakseen etua, Ruotsin päävalmentaja Anders Byström sanoi.

Tuomaristo oli ottanut tapahtuneen käsittelyyn ja piti kisan jälkeen pitkän puhuttelun Wengille.

– Hän sai vakavan varoituksen. Meillä oli hiukan ongelmia saada tieto hänelle. Meistä monet huusivat hänelle varoituksesta ja lopulta saimme vahvistuksen, että hän ymmärsi viestin, Norjan päävalmentaja Ole Morten Iversen kertoi.

– Kaikki huusivat minua! Ymmärsin, että olin saanut varoituksen. En mielestäni tehnyt mitään tarkoituksellisesti väärin, Weng sanoi.

Weng sanoi, että ei ole huolissaan mahdollisista jatkotoimenpiteistä tapahtuneen suhteen. Hopea oli hänen yhdeksäs mitalinsa MM-tasolla. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja