Norjan hiihtomaajoukkueessa alkoi kuohua – olympialaisiin valittu maailmanmestari jäämässä pois Pekingistä!

Norjan hiihtomaajoukkueesta kantautuu lisää ravisuttavia uutisia koronavirustapausten lisäksi. Olympialaisiin jo valittu Pål Golberg ei usko lähtevänsä Pekingiin, kertoo NRK.

Aikaisemmin keskiviikkona uutisoitiin, että Norjan olympiajoukkueeseen valittujen Heidi Wengin ja Anne Kjersti Kalvån osallistuminen ensi viikolla käynnistyviin Pekingin kisoihin on pahasti vaarassa, koska kumpikin on antanut positiivisen koronanäytteen. Tätä ennen tällä viikolla tuli jo tietoon, että Norjan sprinttimaajoukkueen valmentajalla Arild Monsenilla on korona

Pål Golberg on ottanut tilanteen rankasti. Norjan yleisradioyhtiö NRK tapasi tähden, kun hän lähti hotellilta Italian Seiser Almissa. NRK kysyi, uskooko Golberg lähtevänsä olympialaisiin.

– Ei, en usko niin, Golberg sanoi suoraan.

Golberg kertoi menetäneensä uskon olympialaisiin osallistumiseen.

Golberg voitti viime vuonna Oberstdorfissa viestin maailmanmestaruuden. Tour de Skin kokonaiskilpailussa hän sijoittui hiljattain viidenneksi.

"Uskomattoman sokeeraavaa"

Wengin ja Kalvån koronatapaukset ovat olleet kova paikka myös muille norjalaishiihtäjille. Erik Valnes kuvaili tilannetta "vastenmieliseksi", Helene Marie Fossesholm puolestaan "uskomattoman sokeeraavaksi".

– Tämä on käsittämättömän surullista heille, joita tämä koskee, Fossesholm sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat