Hiihtäjän olympiamatka tuhoutui järkyttävässä onnettomuudessa: Helikopteri paikalle – kuljettaja menetti heti henkensä

Pekingin olympialaisiin valittu brasilialainen maastohiihtäjä Bruna Moura on kärsinyt vakavia vammoja liikenneonnettomuudessa, kertoo brasilialaislehti Globo. Mouran kuljettaja kuoli välittömästi.

Paikan Pekingin olympialaisiin saavuttanut ja hiljattain koronavirustartunnan antanut Moura, 27, oli ollut Itävallassa harjoittelemassa, ja hän oli torstaina matkustamassa Saksaan Münchenin lentokentälle. Moura joutui kuitenkin liikenneonnettomuuteen Italian Obervintlissä.

Mouran mukaan hänen kuljettajansa yritti vaarallista ohitusta ja osui kuorma-autoon. Kuljettaja kuoli välittömästi, kun taas Moura kärsi vakavia vammoja ja hänet kuljetettiin helikopterilla sairaalaan Italian Bolzanoon.

Mouralla on murtumia jalassa, kädessä, kyljessä ja olkapäässä.

– Istuin takapenkillä ja käytin turvavyötä. Lääkärit sanoivat, että se pelasti minut. En mene talviolympialaisiin tällä kertaa, mutta olen elossa, Moura sanoi.

Mouran tilalle Pekingiin Brasilia on nimennyt maastohiihtäjä Eduarda Riberan.

Ura alkoi maastopyöräilyssä

Mouralla on hiihtokilpailuja FIS:n tilastoissa vuodesta 2015 lähtien. Olympialaiset olisivat olleet hänen uransa ensimmäiset.

MM-kisoissa Moura on hiihtänyt sekä Oberstdorfissa 2021 että Lahdessa 2017. Paras henkilökohtainen MM-sijoitus hänellä on Lahden sprintin 79:s sija.

Moura on kilpaillut urallaan myös kahdessa maailmancupin kilpailussa. Nuo kilpailut olivat viime vuoden helmikuussa Sveitsin Engadinissa. Brasilialainen hiihti niissä sijat 62 ja 61.

Moura aloitti urheilu-uransa maastopyöräilijänä, ja hän on lajin kaksinkertainen Brasilian mestari.

Lue myös:

    Uusimmat