Norjan ampumahiihtotähdiltä radikaali ratkaisu – "Ei ole ilmaista"

Norjan hiihtomaajoukkueessa kuohuu koronatartuntojen vuoksi. Nyt ampumahiihtäjiä on varoitettu, että sama voi kohdata heitäkin. Supertähdet Marte Olsbu Röiseland ja Tiril Eckhoff vuokrasivat yksityiskoneen tartuntojen välttämiseksi.

Norjan joukkue lukuun ottamatta Röiselandia ja Eckhoffia on yhä Italiassa korkean paikan leirillä. Muu joukkue aikoo matkustaa paikan päälle ensi viikolla. Röiseland ja Eckhoff haluavat kuitenkin olla ajoissa paikalla, joten he matkustavat Kiinaan torstai-iltana.

Alkuperäisessä suunnitelmassa he olisivat matkustaneet vuorolennolla Norjaan ja sieltä Kiinaan. Eilen todetut Heidi Wengin ja Anne Kjersti Kalvån tartunnat tekivät kuitenkin muutoksia suunnitelmiin. Huoli tartunnasta johti siihen, että Röiseland ja Eckhoff vuokrasivat yksityiskoneen, jolla he matkustivat kotimaahan.

Sponsorit maksavat osan yksityislennon kuluista, mutta tarkempaa loppusummaa ei ole tiedossa.

– Ei ole ilmaista. Se maksaa jotain kruunuja, mutta tarkkaa lukua en halua sanoa, Röiselandin valmentaja Mads Nesset Nesset sanoi Nettavisenille.

Röiseland on erittäin iloinen ratkaisusta.

– Tunnen itseni erittäin onnekkaaksi, jolla on ympärilläni useita päteviä ihmisiä, jotka voivat järjestää tämän, Röiseland totesi. 

Norjan ampumahiihtoliitto selvittää mahdollisuutta, jossa muut ampumahiihtäjät matkustaisivat kotimaahan charter-lennolla. Pekingin olympialaiset käynnistyvät 4. helmikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat