Norjan ampumahiihtotähdeltä nolo moka – hyppäsi korkealta sillalta kesken geokätköilyn, joutuu nyt leikkaukseen

6:04
Videolla Tulosruudun tuoreimmat urheilu-uutiset.

Kahta kultaa ampumahiihdon MM-kilpailuissa Östersundissa tänä vuonna juhlinut Vetle Sjåstad Christiansen loukkaantui todella hämmentävällä tavalla. Hän oli etsinyt geokätköä ja hypännyt Lillehammerissa olevalta noin kolme metriä korkealta sillalta alas ja loukannut itsensä.

– Tällainen loukkaantuminen on tarpeeton ja absurdi, Sjåstad Christiansen sanoi NRK:lle.

Norjalainen on jo pitkään valitellut vasemman polven kipua harjoituksissa sekä kilpailuissa. Vasta viisi vuotta myöhemmin kivun syy selvisi.

– Polven tutkimuksen jälkeen selvisi, että vamma oli tullut putoamisesta. Silloin mieleni tuli tapaus, joka tapahtui viisi vuotta sitten. Hyppäsin sillalta ja laskeuduin suorille jaloille, jonka jälkeen putosin takamukselleni, Sjåstad Christensen kertoi.

Hän oli kärsinyt viisi vuotta sitten viruksesta, jonka takia joutui harjoittelemaan muilla tavoin. Sjåstad Christensen sai harjoitusta geokätköilyn avulla. Siinä etsitään kätköjä, joihin on piilotettu rasioita. Niitä etsitään GPS-satelliittipaikannuksen avulla. 

– Sovellus sanoi silloin, että tarvitsisin kiipeilyvarusteita sen kätkön löytämiseen. Niitä minulla ei ollut. Kiipesin sillan alle, mutta en enää pystynyt kiipeämään sieltä pois, joten pudottauduin asvaltille. Se sattui silloin jo järkyttävän paljon, norjalainen sanoo.

Nyt Sjåstad Christensen joutuu polvileikkaukseen, jonka toivotaan selvittävän urheilijan vamman. 

– Minulla on ristisiteessä pieniä reikiä, joihin kerääntyy vettä. He eivät uskalla sanoa vielä, saadaanko ongelma ratkaistua leikkauksella, mutta mitä todennäköisimmin se tulee onnistumaan, Sjåstad Christensen toteaa.

Norjalainen ei kadu geokätköilyä vammasta huolimatta.

– Elin elämääni sitä kautta, joten se on sen arvoista. Se oli hauskaa etsiä kätköjä, Sjåstad Christensen päättää.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja