Hurja rääkki! Ruotsin maastohiihtotähti ajoi itsensä ahtaalle leikkausoperaation jälkeen – "Siinä meni seitsemän tuntia"

Maastohiihdon ruotsalainen sprinttitähti Linn Svahn koki viime syksynä kovan takaiskun, kun hänen vuosi sitten loukkaama olkapäänsä jouduttiin leikkaamaan vain viisi kuukautta ennen Pekingin olympialaisia.

Svahn kaatui helmikuussa 2021 Ulricehamnissa käydyn maailmancupin sprinttikisan puolivälierävaiheessa. Ennen tätä hän oli voittanut kauden neljä edellistä sprinttiään. Olkapäävammasta huolimatta Svahn osallistui myöhemmin helmikuussa Oberstdorfin MM-kisoihin sprinttiin, mutta jäi sijalle 11.

Kun olkapään kuntoutus ei kevään ja kesän aikana tuottanut toivottua tulosta, Svahn joutui leikkaukseen viime syksynä. Olympiatalvi 2021–2022 jäi kokonaan väliin.

Katseet oli käännettävä ensi kauteen.

Svahn haluaa palata laduille vahvempana kuin koskaan. Voivottelun sijaan hän on pyrkinyt lisäämään harjoitusmääriään.

– Tykkään haastaa itseäni, joten nyt kun en ole voinut kilpailla, olen ajatellut, että mitä minun pitäisi tehdä sen sijaan, Svahn sanoi Aftonbladetin mukaan.

Yksi erikoisimmista ratkaisuista on ollut sadan kilometrin mittainen harjoituskilpailu, jonka Svahn hiihti vieläpä läpi kokonaan ilman sauvoja.

– Siinä meni seitsemän tuntia. Täytin vyöni erilaisilla energianlähteillä ja makeisilla. Pysähdyin viiden tunnin kohdalla, mutta olin yhä melko virkeä.

– Kyse ei ollut missään vaiheessa siitä, että olisin väsynyt ja pitänyt urakkaa raskaana. Sain paljon hiertymiä, kun seisoin niin pitkään monojen päällä. Sauvoitta luistelussa jalkojen kulma on erilainen.

Hurjasta urakasta huolimatta Svahn kertoo olleensa suksilla taas seuraavana päivänä.

– Hiihdin kolme tuntia.

Lue myös:

    Uusimmat