Norjalaishiihtäjä vakavassa onnettomuudessa – putosi yhdeksästä metristä: "Minulla oli sairasta tuuria"

Norjalaishiihtäjä Kari Öyre Slind on loukkaantunut vakavasti pudotessaan yhdeksän metrin matkan kiipeilyseinältä. 

69:een maailmancupin kisaan osallistunut 29-vuotias urheilija oli viime viikolla kiipeilemässä Tröndelagin Oppdalissa. Öyre Slind oli unohtanut laittaa itselleen varmistuksen ja otteen irrottua putosi yhdeksän metrin matkan maahan. 

– Otin kiinni ja tunsin, että jokin oli pielessä. Sanoin silloin hänelle, että kiipeilin, vaikka olin unohtanut varmistuksen, Öyre Slind sanoi VG:lle.

Öyre Slindilla murtui onnettomuudessa nilkka, toisen nilkan nivelside repesi, hän sai iskun päähänsä, kylkiluu murtui ja pakaralihas repesi. Norjalaishiihtäjä on ollut sairaalassa leikkauksia ja tarkistuksia varten. Vammoja kuvaillaan suhteellisen lieviksi.

– Revenneen nivelsiteen nilkkaan voi olla luvassa kuntoutusta. Tarkistan tilanteen syyskuussa, joten voin vain toivoa parasta. Olen valmis tekemään kaikkeni, jotta voin palata mahdollisimman pian. Minusta tuntuu tietenkin siltä, että minulla oli todella paljon onnea matkassa, Öyre Slind kertoi.

Norjalainen teki debyyttinsä maailmancupissa vuonna 2010 ja on ollut parhaimmillaan maailmancupin kisassa neljäs. Hänellä on viisi junioreiden MM-mitalia, joista kaksi on kultaisia. 

Katso alta Öyre Slindin päivitys sairaalasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja