Norjalaistähdeltä kohtalokas virhe Rukan hiihtokisassa – "Se oli pelottavaa"

Norjalaistähti Heidi Weng kiri hienosti kolmanneksi Rukan vapaan hiihtotavan takaa-ajokisassa sunnuntaina. Lauantain perinteisen kilpailussa norjalainen kärsi yllättävistä ongelmista.

Weng nousi sunnuntaina kolmanneksi lyötyään Krista Pärmäkosken loppukirikamppailussa. Lauantaina Weng oli sijoittunut kymmenenneksi kilpailussa, joka muodostui lopulta varsin vaikeaksi norjalaiselle.

Maaliin päästyään Weng hautasi kasvonsa käsiinsä. Kylmyys aiheutti pelottavan reaktion. Norjalainen oli aloittanut kilpailun hiihtolasit päässään, mutta päätti jossakin kohtaa ottaa ne pois silmiltään.

– Hiihdin ilman laseja. Se oli tyhmintä, mitä olen tehnyt. En nähnyt juuri mitään viimeisillä kahdella kilometrillä. Se oli pelottavaa, Weng kertoi Aftonbladetille.

Pienen lämmittelytuokion jälkeen Weng sai huokaista helpotuksesta. Näkökyky palautui.

– Se meni hyvin, mutta pienen hetken olin peloissani.

Wengin mukaan ongelma ei juuri vaikuttanut hänen hiihtoonsa, mutta jatkaminen pidemmälle olisi ollut mahdotonta.

Maastohiihdon maailmancupkausi jatkuu ensi viikonloppuna Lillehammerissa Norjassa.

Ruotsin Frida Karlsson johtaa naisten maailmancupia Rukan avausviikonlopun jälkeen. Sprintissä kuudenneksi hiihtänyt ruotsalainen voitti lauantaina ja oli sunnuntaina Therese Johaugin jälkeen toinen. Karlssonilla on kasassa 220 pistettä, Johaugilla 180. Pärmäkoski on kokonaiscupissa kolmantena 121 pisteellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja