Krista Pärmäkosken peukalo jäätyi kesken kilpailun: "Meni aika kauan vaatteita vaihtaessa"

Krista Pärmäkoski kertoi tunnelmistaan kovan takaa-ajokisan jälkeen:"En pystynyt vastaamaan siihen" 2:24
Videolla Krista Pärmäkosken haastattelu Rukan takaa-ajokisan jälkeen.

Krista Pärmäkoski oli maastohiihdon maailmancupin Rukan sunnuntaisen vapaan hiihtotavan 10 kilometrin takaa-ajokisan kuudes. Pärmäkoski summasi yhteen kilpailua MTV Urheilulle.

Norja nappasi kisassa Therese Johaugin johdolla kolmoisvoiton. Johaug voitti kisan selkeällä reilun minuutin erolla toiseksi tulleeseen Astrid Uhrenholdt Jacobseniin. Kolmas oli Heidi Weng. Pärmäkoski jäi Johaugista minuutin ja 41 sekuntia. 

– Alkutahti lähti hyvin liikkeelle ja lähdin varmaankin aika ahnaasti liikkeelle. Toinen viisikilometrinen ei ollut enää niin helppo. En pystynyt enää vastaamaan siihen, kun Astrid (Uhrenholdt Jacobsen) ja Heidi (Weng) ajoivat minut kiinni. He menivät todella kovaa tänään, Pärmäkoski summasi.

– Olisin ehkä kaivannut vähän vetoapua, sillä jouduin käytännössä hiihtämään yksin, kun en saanut Sadieta (Maubet Björnsen) kiinni. Se oli oma tavoitteeni. Se oli sellainen kisa. En ole hirveän pettynyt. Kaikkeni kyllä annoin ladulle, Pärmäkoski jatkoi.

Pärmäkoski oli lauantaina kisatussa perinteisen hiihtotavan kilpailussa toinen. Sunnuntain kylmä keli vaivasi Pärmäkoskea, sillä hänen peukalonsa oli jäätynyt kisan aikana. 

– Minulla meni aika kauan vaatteita vaihtaessa, sillä peukalo jäätyi ja se piti operoida lämpöiseksi. Vasta sitten pystyin vaihtamaan vaatteet, Pärmäkoski kertoi.

Yllä olevalla videolla Krista Pärmäkosken haastattelu.

Lue myös:

    Uusimmat