Norjalaisen painajainen – parasiitti piinaa talviurheilun supertähteä

Parasiitti eli loinen vaivaa yhdistetyn huippua Jarl Magnus Riiberiä, eikä norjalaista nähdä siksi ainakaan tänä viikonloppuna maailmancup-kilpailuissa.

Yhdistetyn maailmancupin kokonaiskilpailua johtavalta 25-vuotiaalta Riiberiltä jäävät väliin ainakin tämän viikonlopun kaksi kilpailua Viron Otepäässä.

– Minulla on parasiitti, mikä on ollut minulle suuri takaisku. Olen tuskin voinut syödä, ja tällaista on ollut kahden viikon ajan, Riiber kertoi keskiviikkona julkaistussa NRK:n haastattelussa.

Parasiitti on eliö, joka elää toisessa eliössä, eli isäntäeliössä, ja voi aiheuttaa erityyppisiä infektioita. Riiberillä suolistoloinen on vaikuttanut vatsaan.

"Iso kysymysmerkki"

Vähäisestä ruokahalusta ja uupumuksesta viime viikkoina kärsinyt Riiber ei ole pystynyt viime aikoina harjoittelemaankaan. Talviurheilun supertähti on epävarma, milloin hän pystyy jälleen uurastamaan ja on alkamassa heittää ainakin julkisesti hyvästejä mahdollisuuksilleen voittaa yhdistetyn kokonaiscup, jonka hän on vienyt neljänä kautena peräjälkeen.

– Elimme toivossa, että voisin päästä Otepäähän. Olen menettänyt painoa, mikä ei ole hyvä asia, koska nopeasti hiihtämiseen tarvitaan energiaa. Minun ei ole tällä hetkellä mahdollista saada kehoani toimimaan jälleen normaalisti. 

Riiber povasi, että hänellä tulee olemaan vaikeuksia päästä viikon päästä kilpailtaviin Klingenthalin maailmancup-otatuksiinkin. Hän ottaa päivän kerrallaan ja korostaa terveyden olevan etusijalla.

– Tilanteeni on iso kysymysmerkki. Yritän liikkua vähän ja katsoa, miten vastaan siihen.

"Täytyy tapahtua ihmeitä"

Riiber pohtii, että hänen täytynee jättää maailmancup sivuosaan ja alkaa keskittyä voimakkaasti Planican MM-kisoihin, jos hänen kroppansa ei ole kahden viikon kuluttuakaan tasapainossa. Yhdistetyn kilpailut käydään MM-Planicassa aikavälillä 25. helmikuuta – 4. maaliskuuta.

– Täytyy tapahtua ihmeitä, jotta minulla olisi mahdollisuudet (maailmancupin) kokonaiskilpailussa, mutta onneksi Jens on seuraava mies listalla, Riiber hymyili viitaten maanmiehensä Jens Lurås Oftebron kakkossijaan kokonaiscupissa.

Riiberillä on eniten osakilpailuvoittoja yhdistetyn historiassa, 52. Hän ohitti listan kärjessä aiemmin 48 voitolla olleen Hannu Mannisen viime kaudella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja