Nordean palvelukatko venyi reippaasti – palvelut pois käytöstä pitkälle maanantaihin: "Olemme erittäin pahoillamme"

Nordean pankkipalveluiden palvelukatko venyi maanantaiaamuun, vaikka sen piti loppua jo sunnuntai-iltana.

–  Valitettavasti eilinen palvelukatko on huomattavasti pitkittynyt. Päivitämme tietoa heti, kun palveluita saadaan jälleen asiakkaiden käyttöön. Olemme erittäin pahoillamme tilanteesta, Nordea kertoi seitsemän aikoihin aamulla somekanavissaan.

Nordea kertoi etukäteen sunnuntain palvelukatkosta, jonka syynä olivat tietojärjestelmien muutos- ja ylläpitotyöt. Yhdeltä sunnuntaiyönä alkaneen katkon arvioitiin päättyvän korttien osalta iltayhdeksältä ja muiden palveluiden osalta keskiyöllä.

Video: Pankki siirsi vahingossa teksasilaisnaisen tilille yli 37 miljoonaa dollaria – takana olikin erikoinen erehdys

1:42

Ennen iltayhdeksää Nordea kertoi, että palvelukatko kestää arvioitua pidempään. Maanantaiaamuna palvelut eivät olleet vielä palautuneet käyttöön, joten katko kesti jo yli vuorokauden.

Yhdentoista jälkeen aamupäivällä pankki kertoi, että korttimaksaminen normaalisti sekä myymälässä että verkossa, pankkitunnuksilla tunnistautuminen, verkko- ja mobiilipankki sekä käteisen nosto automaateilta ovat palautuneet käyttöön. Pankki yrittää saada muut palvelut toimimaan mahdollisimman pian.

Palvelukatkon taustalla olivat Nordean tietojärjestelmille tehdyt muutos- ja ylläpitotyöt. Esimerkiksi kaksi vanhaa IT-konesalia siirrettiin kokonaan uuteen moderniin konesaliympäristöön.

–  Tehdyt muutostyöt olivat aivan välttämättömiä, mutta emme missään tapauksessa odottaneet, että katko venyisi, Nordean henkilöasiakkaista Suomessa vastaava johtaja Jani Eloranta sanoi tiedotteessa.

Katkon aikana esimerkiksi verkkopankki ja mobiilipankki ovat olleet poissa käytöstä, eikä Nordean pankkitunnuksia ole voinut käyttää tunnistautumiseen eri palveluissa. Nordean maksukorteilla ei myöskään ole voinut maksaa verkkokaupoissa, eikä korteilla ole voinut nostaa rahaa automaateista.

Korttimaksaminen esimerkiksi kaupoissa ja bensa-asemilla on toiminut rajoitetusti.

Nordea ei ole kertonut syytä katkon venymiselle.

Juttu päivitetty kauttaaltaan kello 12.15.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja