OP:llä ja Nordealla oli tänään laajoja palvelukatkoja: Korttimaksut takkusivat ja käteisnostot sekä netti- ja mobiilipalvelut olivat poissa pelistä

OP:n ja Nordean pankkipalveluissa on ollut tänään katkoja. Käyttökatkot johtuivat huoltotöistä ja tietojärjestelmien muutoksista. Molemmat katkot ovat nyt päättyneet, ja palvelut toimivat jälleen normaalisti.

OP:n käyttökatkot alkoivat jo perjantaina. Tänään korttimaksujen debit-tapahtumissa sekä Otto-automaattien käteisnostoissa ja -talletuksissa oli  häiriöitä aamukymmeneen asti. Myös OP-mobiili ja op.fi-palvelu olivat poissa käytöstä aamukymmeneen.

Nordealla puolestaan alkoi aamuneljältä usean tunnin katko pankkipalveluissa. Korttien puolesta katkon arvioitiin päättyvän kello 14 ja muiden palveluiden katkon kello 17.

Katkon aikana Nordean korteilla ei voinut nostaa käteistä eikä Nordean pankkitunnuksia voinut käyttää sähköiseen tunnistautumiseen. Myös verkko- ja mobiilipankit olivat poissa käytöstä katkon ajan.

Nordean mukaan korttimaksaminen onnistui rajallisesti esimerkiksi kaupoissa ja kylmäasemilla, mutta siinä saattoi esiintyä hitautta eikä maksaminen välttämättä onnistunut.

Juttua päivitetty 6.9.2020 kello 17.47, Kun Nordeasta kerrottiin katkon olevan ohi.

Lue myös:

    Uusimmat