Nordean pääkonttori Tanskassa ratsattiin rahanpesuepäilyjen takia: poliisi takavarikoi sekä sähköistä että kirjallista aineistoa

Talousrikospoliisi on tehnyt ratsian Nordean Tanskan-pääkonttoriin Örestadissa, kertoo talouslehti Börsen. Ratsia liittyy Nordeaa koskeviin rahanpesuepäilyihin.

Nordea vahvisti poliisin vierailun ja kertoi, että tutkinnan kohteena oli pankin kansainvälisiä asioita hoitanut osasto.

Lehden mukaan poliisi takavarikoi Nordealta sekä sähköistä että kirjallista aineistoa. Nordea on jo aiemmin ilmoittanut varautuvansa maksamaan sakkoja, koska sen toimet rahanpesun ehkäisemiseksi ovat olleet puutteellisia.

Jo aiemmin on tiedetty, että vuonna 2014 suljetun osaston kautta on kulkenut miljardien kruunujen edestä entisen Neuvostoliiton alueelta peräisin olevaa hämärää rahaa vuosina 2004–2014.

Muitakin epäselvyyksiä on paljastunut, kertoo talouslehti Dagens Industri. Viime vuonna Tanskan televisio paljasti, että Nordea oli vuosina 2012–15 toimittanut yli miljardin kruunun edestä käteistä hämäräperäisille rahanvaihtajille Kööpenhaminassa, piittaamatta poliisin varoituksista. Näitä rahoja epäillään käytetyn espanjalaisen hasiskaupan tuottojen pesemiseen.

Nordea kommentoi viimeksi viime viikolla pankkiin kohdistuvia rahanpesuepäilyjä, kun Suomen keskusrikospoliisi ja valtakunnansyyttäjävirasto päättivät, etteivät ne aloita esitutkintaa suursijoittaja Bill Browderin tutkintapyynnöstä. Nordea vakuutti tuolloin, että se on tehostanut talousrikollisuuden estämiseen liittyvää työtään merkittävästi.

Uutinen ratsiasta painoi Nordean pörssikurssia, joka päätyi lähes kahden prosentin laskuun ennen pörssien sulkeutumista. 

Lue myös:

    Uusimmat