Mainos

Nordean erikoinen pyyntö kummastuttaa: Kuvaa itsestäsi video ja hymyile – mistä on kyse?

Nordean asiakkaat ovat saattaneet hieraista silmiään kirjautuessaan verkkopankkiinsa viime aikoina.

Pankki on pyytänyt kuvaamaan itsestään videon, jotta asiakkaan henkilöllisyys on saatu vahvistettua kirjautumisen yhteydessä. Asiasta uutisoi aiemmin muun muassa Talouselämä.

Pyynnössä vaaditaan asiakasta ottamaan kuva voimassa olevasta passista tai henkilökortista, mutta myös lähettämään videon, jolla asiakas hymyilee ja kääntelee päätään.

Nordean viestinnästä kerrotaan, että Pankeilla on velvollisuus todentaa sekä nykyisten että uusien asiakkaiden henkilöllisyys virallisesta ja ehjästä henkilöllisyysasiakirjasta.

Työkalu vertaa passikuvaa ja kasvoja

Nordean mukaan ketään vaadita ottamaan kuvaa itsestään älylaitteella, mutta sellainen mahdollisuus annetaan yhtenä vaihtoehtona hoitaa asiakkaan henkilöllisyyden todentaminen.

– Haluamme tarjota asiakkaillemme uutta teknologiaa, joka ei ole ajasta ja paikasta riippuvaista ja jolla voidaan helpottaa ihmisten päivittäistä asiointia. Siksi tämän voi halutessaan tehdä mobiilipankin kautta omalla älylaitteella, Riikka Taivassalo Nordean viestinnästä kertoo.

Mutta miksi asiakasta pyydetään ottamaan itsestään video, jolla hän hymyilee?

– Itsepalvelutyökalu pyytää asiakasta ottamaan valokuvan henkilöllisyysasiakirjasta. Lisäksi työkalu ottaa asiakkaasta kuvan, jolloin se pyytää hymyilemään ja kääntämään päätä sen varmistamiseksi, että kyseessä on oikea henkilö.

Voiko videon ottamisen ohittaa, jos asiakkaalla ilmenee ongelmia videotoiminnon kanssa?

– Voi ohittaa. Asiakas voi myös asioida häntä lähinnä olevassa toimipisteessämme ilman ajanvarausta ja todentaa siellä henkilöllisyytensä Nordean hyväksymillä henkilöasiakirjoilla.

Minkälaista palautetta olette saaneet asiakkailta videotunnistuksesta?

– Olemme saanet palautetta, jonka pohjalta työkalua parannetaan jatkuvasti paremmaksi ja helppokäyttöisemmäksi. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja