Nordea varoittaa käynnissä olevan pankkilakon varjopuolesta: "Rikolliset voivat kokeilla onneaan"

Pankkikonserni Nordea varoittaa pankkilakon varjopuolesta. Pankin mukaan rikolliset saattavat yrittää hyödyntää poikkeustilannetta.

– Poikkeustilanteissa saattaa esiintyä tietojenkalastelua. Emme koskaan ota asiakkaisiin yhteyttä kysyäkseen esimerkiksi tunnuslukuja tai maksukortin tietoja, pankki varoittaa.

Marko Mettenranta Nordean viestinnästä vahvistaa MTV:lle, että pankin julkaisema varoitus liittyy nimenomaan käynnissä olevaan pankkilakkoon.

– Lakon vuoksi nyt on erikoistilanne, jolloin rikolliset voivat yrittää hyödyntää tilannetta ja kokeilla onneaan, saisiko rikoksia tai huijauksia tehtyä, Mettenranta toteaa.

Nordea ei ole saanut ainakaan vielä erityisen paljoa yhteydenottoja lisääntyneistä tietojenkalastelusta tai huijauksista.

– Meidän tiedossa ei ole tällä hetkellä mitään isompaa tietojenkalastelua, mutta koko ajanhan näitä huijauksia on liikkeellä.

Mettenrannan mukaan asiakkaat ovat nykyisin yhä valveutuneempia huijausyritysten suhteen.

– Toki me varoitellaan ja muistutellaan asiakkaita säännöllisesti näistä. Toisaalta asiakkaat ovat jo aika valveutuneita, eivätkä mene enää niin helposti lankaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja