Mainos

Nordea kehottaa myymään Fortumin osakkeet: "Emme usko, että nykyinen sähkön hinta on uusi normaali"

Nykyistä sähkönhintaa ei pidä ottaa uutena normaalina, Nordea varoittaa.

Finanssikonserni Nordea toppuuttelee sijoittajien odotuksia energiayhtiö Fortumissa.

– Suosituksemme Fortumin osakkeelle on ollut myönteinen jo kolme vuotta, mutta näkemyksemme on nyt varovaisempi. Suositus laskee tasolle myy tasolta pidä tavoitehinnalla 19 euroa, Nordea ilmoitti torstaiaamuna.

Fortumin osake on kallistunut vuoden alusta yli 20 prosenttia ja samalla arvostuskin on noussut melkein 20 prosenttia verrokkeja korkeammaksi. Keskiviikon päätöskurssi oli reippaat 20 euroa.

Nordean mukaan viime aikoina noussut sähkönhinta on hinnoiteltu täysimääräisesti Fortumin osakkeeseen.

– Emme usko, että nykyinen sähkönhinta on uusi normaali, ei ainakaan vielä, analyytikko Pasi Väisänen arvioi Nordean aamukatsauksessa.

Hän huomauttaa, että kurssinousu on pudottanut Fortumin osinkotuoton pitkästä aikaa muun sektorin tasolla. Fortum on tuottanut omistajilleen viime vuosina noin kuuden prosentin osinkotuottoa, mutta tämänhetkisellä arvostustasolla se uhkaa pudota vaivaiseen 1,4 prosenttiin. Analyytikot ennakoivat Fortumin maksavan tämän vuoden tuloksestaan osinkoa 1,1 euroa osaketta kohti.

Uniper-kaupassa sudenkuoppia?

Myös Fortumin pitkään hieromassa Uniper-ostossa saattaa piillä vielä sudenkuoppia.

– Odotukset Fortumin Uniper-kaupan ympärillä ovat myös korkeat. Mielestämme tulevat neuvottelut eivät tule olemaan Fortumille helppoja, ja lopputulema ei välttämättä tule olemaan niin myönteinen Fortumille kuin osakekurssi antaa odottaa.

Uniperin hallintoneuvosto kehotti tällä viikolla yhtiön osakkeenomistajia torjumaan sijoitusyhtiö Cornwallin vaatimuksen Uniperin erityistarkastuksesta.

Hallintoneuvoston mukaan ei ole mitään merkkejä siitä, että Uniperin johto olisi yrittänyt hankaloittaa Fortumin ostotarjouksen onnistumista.

Cornwall on epäillyt Uniperin johdon yrittäneen saada Venäjää estämään Fortumin yrityskaupan. Se on muun muassa epäillyt Uniperin johdon olleen osaltaan Venäjällä nähdyn Fortum-lokakampanjan takana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.