Mainos

Fortumin Lundmark ei säiky korppikotkasijoittajaa: "Tämä on ainoa ja viimeinen tarjous"

Fortumin havittelemaan Uniper-kauppaan tulee jatkuvasti uusia käänteitä. Kauppalehti kertoi perjantaina, että tunnettu amerikkalaissijoittaja Paul Singer on hankkinut saksalaisesta energiayhtiö Uniperista yli 5 prosentin ääniosuuden.

Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark sanoo, että erilaisten aktivistisijoittajien ilmaantuminen ei ole epätavallista tällaisissa tilanteissa.

– Keskitymme E.Onin vajaan 47 prosentin osuuden ostamiseen ja sen jälkeen on jokaisen osakkeenomistajan oma asia miettiä, hyväksyvätkö he meidän tarjouksemme vai eivät, Lundmark sanoo MTV:n Uutisextrassa.

Sijoittaja Singeriä kuvaillaan yritysjohtajien pelkäämäksi korppikotkasijoittajaksi, joka pyrkii hyötymään muutoksen kourissa olevista yhtiöistä. Viime vuosina hän on hankkinut merkittäviä omistusosuuksia lähes 30 yhtiöstä.

– Meillä ei ole minkäänlaista aikomusta muuttaa tai korottaa meidän tarjoustamme. Tämä on ainoa ja viimeinen tarjous, joka on olemassa, Lundmark sanoo Uutisextran haastattelussa.

Myös Uniperin johto jatkaa taisteluaan Fortumin ostotarjousta vastaan. Toimitusjohtaja Klaus Schäfer esitteli tällä viikolla sijoittajille yhtiön hyviä näkymiä ensi vuodelle. Osakkeenomistajille on luvassa 25 prosenttia suurempi osinko kuin tänä vuonna.

 Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark MTV:n Uutisextrassa lauantaina 9.12. kello 19.10.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.