Nopealla harjoituksella energiaa mielelle ja keholle – näin haukottelet itsesi virkeäksi

Energiaa keholle ja mielelle 9:05

Miten saada lisää energiaa päiviinsä? Huomenta Suomi Extran vieraina olleet psykologi ja psykoterapeutti Mikael Saarinen sekä TRE-kouluttaja Jyrki Rytilä antoivat vinkkinsä virkeään elämään.

Mikael Saarinen ja Jyrki Rytilä ovat yhdessä kirjoittaneet kirjan Energiaa. Rytilä kertoo, että ihmisen energia- tai vireystasoissa on pitkälti kyse yleisestä hyvinvoinnista, elämäntavoista sekä siitä, mihin huomion kiinnittää ja kuinka hyvin omassa kehossaan osaa olla.

– Jos on sisäistä kykyä rentoutua tarpeen vaatiessa ja nostaa vireystasoa, pysytään sopivassa sietoikkunassa tässä vireydessä pitkin päivää, Rytilä sanoo.

Aina vireystason ei kuitenkaan tarvitse olla täysi kymppi. Joskus kahdeksankin riittää.

– Meidän yhteiskuntamme luo kiirettä. Tehokkuusajattelu pistää meidät vähän niin kuin koneen osasiksi, Rytilä sanoo.

Tällöin unohdetaan helposti hyvinvointi ja mennään kiire edellä. Esimerkiksi rauhallinen sängystä nouseminen, riittävän syvästä hengityksestä huolehtiminen ja työpäivän tauottaminen on tärkeää, muistuttaa Saarinen.

Aamun voi aloittaa esimerkiksi voimavenyttelyllä, jossa saa luvan haukotella vapaasti. Työpäivän aikana itseään voi virkistää esimerkiksi kehoa taputtelemalla. Harjoitteet eivät vie aikaa kuin muutamasta kymmenestä sekuntista minuuttiin.

Katso ohjeet hengitysharjoitukseen, voimavenyttelyyn ja kohmeesta herättävään taputteluun videolta!

Lue myös:

    Uusimmat