Nokkelasti toiminut 4-vuotias pelasti äitinsä hengen ja teki vielä aamupalaa pikkusisaruksille: "Ilman Islan ripeää ja varmaa toimintaa..."

1:40
Älykello pelasti miehen soittaessaan hätänumeroon.

Nelivuotias Isla soitti apua tajuttomalle äidilleen, hyssytteli haukkuvaa koiraa ja teki pikkusisaruksilleen aamiaista.

4-vuotiasta Isla Glaseria voi hyvin perustein kutsua sankariksi. New Jerseyssä asuva tyttö soitti hätänumeroon, kun hänen äitinsä meni tajuttomaksi. Lisäksi tyttö onnistui avaamaan lukossa olleen oven ensihoitohenkilökunnalle. Tytön sankariteosta kertoo Today.

"Äitini on kaatunut"

Isla todennäköisesti pelasti äitinsä hengen soitettuaan apua hieman ennen aamukahdeksaa joulukuun 6. päivänä, kun ei saanut äitiään, Haley Glaseria, hereille.

"Äitini on kaatunut. Hän ei voi puhua", tyttö kertoi hätäkeskuspäivystäjälle.

Kun tytöltä kysyttiin, nukkuiko äiti ja onnistuisiko tyttö herättämään tämän, Isla vastasi kieltävästi. Tuolloin tytölle luvattiin, että apua oli tulossa. Nelivuotias kertoi puhelimessa myös, että kotona olivat ilman aikuista myös 2-vuotias sisko ja vuoden vanhat kaksosveljet. Perheen isä oli töissä.

Kiipesi tuolille avaamaan oven

Isla odotti kiltisti linjoilla siihen asti, että apua saapui paikalle yrittäessään samalla hiljentää perheen haukkuvaa koiraa.

Poliisit ja ensihoitohenkilökunta opastivat saapuessaan Islaa etuoven läpi avaamaan etuoven. Tytön piti hakea tuoli, jolle hän kiipesi seisomaan, jotta ylettyi avaamaan lukon.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Ilman Islan ripeää ja varmaa toimintaa..."

Haley-äiti kiidätettiin sairaalaan, jossa häntä hoidettiin neljä päivää. Poliisi ei ole kertonut, mikä naisella oli.

– Hän on nyt kotona toipumassa. Ilman Islan ripeää ja varmaa toimintaa, tällä olisi voinut olla hyvin erilainen lopputulema, poliisi kertoi tiedotteessaan.

Eikä siinä vielä kaikki. Poliisista kerrotaan, että sen lisäksi, että Isla kykeni kasaamaan itsensä ja soittamaan reippaasti apua äidilleen, hän laittoi tomerasti myös pikkusisaruksilleen aamupalaa avun saavuttua. "Äiti tulee kuntoon", tyttö jutteli heille.

Lähde: Today

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja