Mainos

Nokian vesihuolto palaa normaaliksi

Nokia palaa vesihuollossa normaaliin elämään. Lisäkloorin syöttö putkistoon lopetetaan ja veden klooritaso palautuu normaaliksi viikonlopun aikana. Myös lisäveden jakelu pulloissa ja kanistereissa päättyy tänään.

Ensi viikon alussa poistetaan vesijohtoverkoston jaottelu kolmeen osaan. Saastuneen alueen verkosto jaettiin pienempiin osiin, joita puhdistettiin peräjälkeen.

Pitkittynyt ja vaikea puhdistusprosessi on saanut monet kaupunkilaiset epäuskoisiksi. Nokian kaupungin teknisen keskuksen johtaja Simo Latva sanoo ymmärtävänsä ihmisten epävarmuuden, mutta vakuuttaa veden olevan nyt puhdasta.

- Meillä on nyt varmasti Suomen puhtain putkisto, joten vettä voi juoda turvallisin mielin.

Suurin osa nokialaisista kuitenkin käyttää vettä jo normaalisti, mikä näkyy vesilaitoksen mittareissa.

Vaikka vedenjakelu normalisoituu, muu jälkipyykki jatkuu. Nokian kaupunki sekä vakuutusyhtiö, jossa kaupungin vastuuvakuutus on, maksavat korvauksia vielä pitkään.

Nokialla kärsitään edelleen myös vesiepidemian aiheuttamista taudeista. Monella nokialaisella on pitkittyneitä oireita kuten ripulia ja muita vatsavaivoja.

Nokian vesijohtovesi saastui laajoilla alueilla, kun vedenpuhdistamolla avattiin vahingossa väärä venttiili, jolloin likaista vettä pääsi vesijohtoverkostoon usean päivän ajan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.