Nokian ex-kameragurun tiimi kehittämään poliisikameroita jenkkifirmalle – avaa keskuksen Tampereelle

Yhdysvaltalainen lainvalvojille erilaisia laitteita valmistava Axon (aiemmin Taser International) on palkannut tiimin kehittämään erilaisia kameroita poliisien käyttöön. Tiimiä tulee johtamaan Nokian ex-kameraguru Juha Alakarhu. Axonin suunnittelu- ja kehityskeskus on avattu Tampereelle, missä Alakarhu tiimeineen työskentelee tästä päivästä alkaen. Axon kertoo asiasta tiedotteessaan.

Juha Alakarhun tiimi tulee keskittymään puettaviin ja autoihin sijoitettaviin kameroihin. Tiimi tulee myös kehittämään alustaa tuleville mahdollisuuksille kuten lisätylle todellisuudelle, virtuaalitodellisuudelle ja tekoälylle. ”Olemme innoissamme saadessamme joukkoomme lahjakkaan porukan. Tiedämme, että Alakarhun tiimi tulee viemään teknologian uudelle tasolle luoden läpimurtoja puettavissa ja autoihin sijoitettavissa kameroissa”, Axonin toimitusjohtaja ja perustaja Rick Smith toteaa.

Aiemmin Juha Alakarhu on työskennellyt Nokialla ja Microsoftilla älypuhelimien kameroiden parissa luoden muun muassa 41 megapikselin älypuhelinkameran. Myöhemmin Alakarhu työskenteli Nokian OZO-kameran kanssa. ”Viimeisen vuosikymmenen aikana tiimimme on mullistanut kuvausalaa ja jatkamme mullistamista Axonilla”, Juha Alakarhu kertoo.

Business Tampere teki yhteistyötä Axonin kanssa uuden toimiston ja kehityskeskuksen perustamisessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.