Mainos

Nokian ex-johtaja tuomittiin korruptiosta Singaporessa

Suomalainen johtaja oli vastaanottanut yhteistyökumppaniltaan muun muassa jääkaapin ja viinikellarin. Lahjussyytteitä on nostettu myös muita Nokian työntekijöitä vastaan.

Nokian entinen johtaja on tuomittu sakkorangaistukseen korruptiorikoksista Singaporessa, kertovat paikalliset tiedotusvälineet.

Suomalainen mies oli ottanut vastaan lahjuksia Accord Customer Care Solutions -yritykseltä. Mies on tuomittu 20 000 Singaporen dollarin eli lähes 10 000 euron sakkoihin. Lisäksi hän joutuu maksamaan ottamistaan lahjuksista vajaan 6000 euron korvaukset.

Tuomioistuimen mukaan suomalaisjohtaja sai vuosina 2003 - 2004 lahjuksina muun muassa lomamatkoja Thaimaahan, jääkaapin, viinikellarin sekä kalliin rannekellon. Mies toimi tuolloin Nokian Asia - Pacific-yksikössä.

Lahjuksia tarjonnut ACCS yritti helpottaa liiketoimiaan likaisella pelillä. ACCS on suuri kaakkoisaasialainen teknologiayritys, joka muun muassa korjaa elektroniikkalaitteita ja myy lisätarvikkeita.

ACCS-yrityksen noin tusinaa työntekijä vastaan on nostettu yli sata syytettä, ja muutamia syytteitä on nostettu myös Nokian työntekijöitä vastaan.

ACCS:n johtaja Victor Tan tuomittiin Singaporessa viime kuussa. Hän oli muun muassa tekaissut väärennettyjä takuukorjauslaskuja Nokialle.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.